Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić i austrijski Palfinger u Nišu: „Zemlja kranova“ dobija fabriku kranova

  Austrijska kompanija Palfinger u Nišu je počela izgradnju fabrike gde će proizvoditi delove za dizalice i kranove u kojoj će zaposliti 375 ljudi do 2027. godine.

  Ta investicija je u vrednosti više od 35,5 miliona evra, a proizvodnja bi trebalo da počne 2024.godine.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao početku radova, rekao je da očekuje da Palfinger u Nišu otvori i razvojno-istraživački centar. On je naveo da je Palfingeru za otvaranje fabrike u Nišu iz budžeta Srbije dala subvencija od 4,6 miliona evra.

  „Plate u fabrici Palfingera će biti veće od proseka u Srbiji“, rekao je on.

  Direktor kompanije Palfinger Andreas Klauser i ambasador Austrije u Srbiji Kristijan Enber rekli su da je Srbija odlična zemlja za investiranje i partner za saradnju.

  Klauser je rekao da je u Nišu ta kompanija dobila dobre uslove za poslovanje i kvalitetne radnike, a ambasador Austrije je istakao da austrijske kompanije u Srbiji zapošljavaju 24.000 zaposlenih i šire poslovanje.

  Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja, a ima oko 12.500 zaposlenih na 30 lokacija u svetu.

  Vučić: Ovo mi je 9. fabrika u Nišu

  „Ovoj kompaniji je čovek i radnik na prvom mestu“, rekao je na svečanosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakavši da su glavni proizvod ove kompanije dizalice i kranovi i da zauzima preko 35 odsto tog tržišta.

  Radnici, gradilište, građevina (Unsplash)

  Izjavio je da se Srbija intenzivno gradi i da nije slučajno što ćemo kao „zemlja kranova“ uskoro imati i fabriku kranova. „Mnogi našu zemlju danas nazivaju ‘zemlja kranova’. Zamislite koliko će nam kranova tek biti potrebno za EXPO“, kazao je.

  „Naša fabrika proizvodiće čelične konstrukcijske delove. Sva proizvodnja planirana je za izvoz, a plasman je osiguran. Planiraju i trening centar i značajniju saradnju sa obrazovnim institucijama u Nišu“, rekao je Vučić.

  „Ovo mi je 9. fabrika u Nišu koju otvaram ili polažem kamen-temeljac. Niš je promenio krvotok. Plata je pre deset godina bila 330 evra, a u junu ove 699 evra, a to nije najbolji mesec za merenje“, naglasio je. Niš i Čačak su dva grada koji su najviše dobili kada je infrastruktura u pitanju, izjavio je Vučić.

  Izvor: Agencije

  Foto: screenshot, unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE