Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VR zapošljavanje

  Inovativne tehnike zapošljavanja: Moć i uticaj VR tehnologije

  Studija koju je nedavno sproveo Univerzitet u Kelnu sugeriše da bi igre u virtuelnoj stvarnosti mogle da promene tradicionalne procese zapošljavanja. Takve igre imaju mogućnost da skrate procese zapošljavanja koji ponekad mogu biti dugi i mučni.

  Kako je to moguće?

  Ono što je nekada bilo samo deo naučnofantastičnih filmova i VFX-a sada postaje stvarnost. VR i AR – virtuelna i proširena realnost – postepeno se uključuju u naš svakodnevni život, počevši od igara do čak i terapije.

  Jedna od oblasti u kojoj AR i VR mogu da ostvare značajan napredak je zapošljavanje i regrutovanje. Već znamo da proces prijave ponekad može biti izuzetno naporan. Iz tog razloga, neki kandidati mogu na kraju odustati od prijave.

  Sigurno se sada pitate se kako VR može pomoći u procesima zapošljavanja i regrutovanja. Za pravu imerzivnu procenu pravog talenta kandidata na poslu, regruteri mogu da kombinuju tehnike regrutovanja uz pomoć VR-a sa procenom veština. Potpuno imerzivno ispitivanje veština može istaknuti informacije potrebne za uspeh u karijeri, omogućavajući regruterima da ostave po strani zbunjujuće biografije.

  Studija pod nazivom Intelligence at play: game-based assessment using a virtual-reality application koju su sproveli Markus Weinmann i njegovi istraživači na Univerzitetu u Kelnu, tvrdi da postoji zabavniji način za procenu kapaciteta kandidata – putem VR igara. Studija je objavljena u časopisu Virtual Reality i u njoj je učestvovalo 103 studenta-ispitanika.

  Učesnici su igrali VR igru pod nazivom Job Simulator koja je sadržala razne simulacije sa zadacima različitog stepena složenosti. Pored igranja igre, učesnici su polagali i test inteligencije koji meri opšti intelekt. Konačni rezultati su bili prilično zanimljivi.

  Šta je tačno studija otkrila, pročitajte ovde.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE