Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vojni sindikat pita ministarku Mihajlović: Vojska da krči šumu – po kom osnovu?

  Vojni sindikat pozvao je ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović da objasni po kom osnovu će, kako je ranije izjavila, Vojska Srbije biti angažovana na „krčenju šumskih puteva“ kako bi bile obezbeđene sirovine za proizvodnju peleta.

  Navodeći da nedostatak peleta na tržištu „definitivno nije elementarna nepogoda“, sindikat je ocenio da je „više nego jasno da država kao poslodavac, pripadnike Vojske Srbije tretira kao jeftinu, ili bolje reći, besplatnu radnu snagu za sve što nekome padne na pamet“.

  „To se vidi iz brojnih primera poput angažovanja VS na čišćenju smeća u Obrenovcu nakon poplava, konobarisanju na godišnjicama političkih partija i sve to bez isplate posebnih naknada za takvo angažovanje. Da ne spominjemo angažovanje pripadnika vojske kao statista u filmovima iz privatne produkcije gde su, za razliku od vojnika čak i konji imali dnevnice od po stotinak evra“, stoji u saopštenju.

  Ocenjuje se da se takvim odnosom prema zaposlenima u VS „narušava ionako gotovo nikakva motivisanost za rad u vojsci i ugrožavaju obuka i sprovođenje planskih aktivnosti, što kumulativno značajno utiče na sposobnost Vojske Srbije“.

  „Država kao poslodavac, umesto da pokaže brigu zbog toga što se zaposlenima u delatnosti odbrane ne plaća topli obrok, prekovremeni rad, prevoz do posla u visini stvarnih troškova i druge naknade koje ostvaruju ostali zaposleni u javnom sektoru, kao da se trudi da pripadnike vojske dodatno optereti i krizu kadra koja trenutno opterećuje vojsku, usloži i poveća“, ocenili su iz Vojnog sindikata.

  Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP Srbijašume u krčenju šumskih puteva.

  „Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP Srbijašume kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače“, kazala je ministarka.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE