Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najstariji student

  Vodi se kao pokojni, a živ je: Stogodišnji Indijac ostao bez penzije

  Starac iz indijskog grada Rohtaka protestom ispred opštinske zgrade pokušava da dokaže da je živ. Nadležna služba obustavila je ovom 102-godišnjaku isplatu penzije jer je zavedeno da je preminuo.

  Regionalno telo za socijalna pitanja Harijane obustavilo je isplatu starosne penzije i evidentiralo kao mrtvog Dulija Čanda.

  Vremešni Indijac poslednji put primio je penziju u februaru i od tada je na razne načine pokušavao da ostvari svoje pravo, ali bez uspeha. Poslednjih pet meseci živi zahvaljujući ljudima koji su hteli da mu pozajme novac.

  Kako je došlo do toga da 102-godišnji deka bude zaveden kao pokojni nije poznato, ali je on odlučio da se u centru grada pojavi odeven u svečanu, svadbarsku odeću i sa transparentom na kojem je pisalo: „Vaš ujka je živ!“.

  „Sada su nadležni tražili da obavi još neke formalnosti i uveravaju nas da će moći da dobije penziju i zaostale isplate za poslednjih pet meseci i to do kraja ovog meseca“, rekao je Dulijev unuk-nećak.

  Prema njegovim rečima, najstariji sin Dulija Čanda je 80-godišnji penzionisani vojnik. Takođe, njegove unuke i same su postale bake.

  Indijska država Harijana je od 2019. godine ukinula starosnu penziju za oko 2,70 miliona korisnika. Poslednje žrtve tog poteza bilo je oko 14.600 korisnika penzije čija su imena izbrisana u prva dva meseca ove godine. Duli Čand je bio jedan od njih.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE