Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vodeća kripto platforma kupuje SRPSKU KOMPANIJU i otvara razvojni centar u BG

  Njujorški Celsius, jedna od vodećih platformi koja ljudima koji poseduju kriptovalute omogućava da ih ulažu kao što bi novac ulagali u banku, saopštila je ove nedelje da je kupila deo beogradske firme  MVP Workshop.

  U saopštenju njujorške kompanije, precizira se da Celsius kupuje razvojnu diviziju od 50 programera blockchaina od MVP-a, lidera u razvoju blockchain proizvoda.

  Ovim potezom, više od 50 zaposlenih iz MVP-ja koji su godinama kreirali proizvod za njujoršku kompaniju će sada postati članovi tima Celsius Europe i tako će oformiti beogradski razvojni centar.

  Kako se u saopštenju navodi, jedan takav tim za istraživanje i razvoj već postoji u Tel Avivu, pa ovo predstavlja dodatnu sponu srpske i izraelske tehnološke scene.

  Celsius i MVP sarađivaće pod vođstvom Nuke Goldsteina, i Ivana Bjelajaca, do sada izvršnog direktora MVP Workshop-a, a sada menadžera Celsiusovog razvojnog centra u Beogradu.

  „Od samog početka smo radili zajedno, i verujemo da je ovaj potez u našoj saradnji pravi korak u razvoju našeg partnerstva. Ovo spajanje će omogućiti zaposlenima MVP-a koji su na projektu radili preko tri godine da postanu sastavni deo vodeće finansijske blokčejn kompanije koja deli naše vrednosti. Ovo će nam dugoročno pomoći da skaliramo, i zahvalan sam Celsiusu na dosadašnjoj saradnji, i na onoj koja nam predstoji”, rekao je Ivan Bjelajac a navodi se u saopštenju 

  MVP Workshop inače, kako je objavljeno, nastavlja sa radom na 3327.io, Polygon SDK i još nekoliko DeFi projekata.

  Celsius je za relativno kratko vreme postao velika sila u fintech/crypto svetu — od 2017. do danas su stigli do preko 800.000 korisnika i vrednost sredstava koje su im korisnici poverili prevazilazi 16 milijardi dolara.

  Izvor: BIZLIfe

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE