Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada rešila da SPREČI KORUPCIJU na najvišem političkom nivou

  Vlada Srbije formirala je Koordinaciono telo za sprovođenje operativnog plana za sprečavanje korupcije u oblastima od posebnog rizika.

  Kako se navodi u saopštenju vlade, cilj tog tela je uspostavljanje koordinacije sprovođenja antikorupcijskih mera na najvišem političkom nivou uz političku i institucionalnu odgovornost visokog rukovodstva za realizaciju strateških mera u toj borbi.

  Vlada Srbije usvojila je i Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije koronavirusa, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinara.

  „Novčana sredstva biće uplaćena klubovima iz prve i druge lige, u muškoj i ženskoj konkurenciji u kolektivnim, individualnim i paraolimpijskim sportovima. Sredstva će biti dodeljena za dalji razvoj košarke, odbojke, vaterpola, rukometa, karatea, džudoa, rvanja, taekvondoa, boksa, tenisa, stonog tenisa, veslanja, kajaka, plivanja i streljaštva i paraolimpijskog sporta, a predviđena su i ulaganja u sportsku infrastrukturu, kako bi se omogućili adekvatni uslovi za treniranje širom Srbije“, navodi se u saopštenju.

  Na sednici je usvojena Uredba o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene predela izuzetnih odlika „Vlasina“ kojom je to područje kategorisano kao prirodno dobro od izuzetnog značaja za Srbiju, odnosno zaštićeno prirodno dobro prve kategorije.

  „Usvajanjem ovog dokumenta stvoreni su preduslovi za realizaciju regionalnih i lokalnih razvojnih interesa 13 opština Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a koji se odnose na zaštitu životne sredine i poboljšanje kvaliteta življenja lokalnog stanovništva, unapređenjem infrastrukturne i komunalne opremljenosti i razvojem privrede“, rekli su iz vlade.

  Na sednici Vlade usvojen je i Predlog zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti kojim se unapređuje položaj korisnika tih usluga, „bez diskriminacije, pod ravnopravnim uslovima, uz aktivno, efektivno i informisano učešće svih lica koja učestvuju u donošenju odluka, a koje utiču na život i prava korisnika, u skladu sa pristupom zasnovanim na ljudskim pravima“.

  Članovi vlade usvojili su set izmena i dopuna zakona iz oblasti prosvete koji se odnose na predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, a koje omogućavaju formiranje Nacionalnog ispitnog centra kao „važnog segmenta u realizaciji projekta državne mature“.

  Usvojena je i Uredba o tržišnoj premiji i „Fid-in“ tarifi kako bi se ostvarili ciljevi osnaživanja energetske bezbednosti, jačanja održivosti energetskog sistema i očuvanja životne sredine, na šta se Srbija obavezala potpisivanjem Sofijske deklaracije o „Zelenoj agendi za Zapadni Balkan“ 2020. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE