Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Visoki savet sudstva: NEFORMALNE advokatske grupe sa VULGARNIM transparentima

  Visoki savet sudstva ponovo je negodovao zbog „kontinuirane kampanje neprimerenog uticaja na pravosuđe“ koja je, tvrde, počela nakon dopune pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o naplati troškova obrade bankarskih kredita.

  U saopštenju dostavljenom medijima, Visoki savet sudstva ocenjuje da su protesti koje organizuju „neformalne grupe u okviru advokature“, praćeni vulgarnim transparentima i skandiranjem, obilascima sudskih zgrada i njihovim korišćenjem kao binama za javne nastupe, primer zloupotrebe slobode govora i javnog okupljanja i pokušaj nelegitimnog uticaja na sudske postupke, za čije su ishode neposredno zainteresovani.

  „Sudije Građanskog odeljenja Vrhovnog kasacionog suda, izložene su javnom omalovažavanju zbog izraženog mišljenja u obavljanju sudijske funkcije, čime se nastavlja pokušaj podrivanja autoriteta i nezavisnosti sudstva kao jedne od grana vlasti“, navodi Visoki savet sudstva.

  „NI KORAK NAZAD“: Novi protest protiv stava VKS o bankama (FOTO)

  Ističe da je na pravosuđu zadatak da pred ovakvim neprimerenim pritiscima bude jednako postojano kao i pred političkim, medijskim i svakim drugim sa kojima može da se suoči u svom radu.

  U tom kontekstu Visoki savet sudstva je pozvao advokatske komore da reaguju.

  Inače, novi sastav Upravnog odbora Advokatske komore Srbije treba da održi sednicu povodom zauzimanja stava u vezi sa spornim pravnim stavom Vrhovnog kasacionog suda od 16. septembra.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE