Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Više od 100 milionera APELOVALO na države: Oporezujte nas

  Više od 100 milionera sveta, okupljenih u grupama „Milioneri patriote“, „Milioneri humanisti“ i „Oporezuj me sada“, uputilo je otvoreno pismo sa apelom vladama da ih oporezuju.

  „Oporezujte nas bogate i to sada“, napisali su oni u pismu, a prenosi organizacija „Oksfam“. Apel je upućen povodom serije predavanja „Davos agende“ Svetskog ekonomskog foruma.

  Porez na imovinu za najbogatije, prema Oksfamu, pomogao bi da se smanje neravnopravnosti i sve veće socijalne razlike, kao i finansiranje zdravstvenog sistema i obrazovanja.

  U pismu milionera se navodi da je svet protekle dve godine, usled pandemije korona virusa, pretrpeo veliku patnju, da su najbogatiji postali još bogatiji, a samo mali broj od njih plaća primereni porez.

  Među potpisnicima pisma su, između ostalih, američki filmski producent Ebigejl Diznej i američki preduzetnik Nik Hanauer.

  Oksfam je, u ranijoj studiji, došao do zaključka da bi porez na imovinu milionera sa svega dva odsto godišnje, i pet odsto za milijardere, doneo globalno 2,52 biliona dolara godišnje.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE