Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Viktorija Logistik planira otkup 180.000 tona suncokreta

  U kompaniji Viktorija Logistik (Victoria Logistic), članici Viktorija grupe (Victoria Group), izjavili su danas da planiraju otkup više od 180.000 tona suncokreta i 160.000 tona soje od proizvodjača iz zemlje i inostranstva.

  Finansijska sredstva za otkup obezbedjena su za svu robu koja će biti predata, a prijem zrna organizovan je na oko 100 otkupnih mesta, navode u ovoj kompaniji.

  Žetva suncokreta, koji je najbolje podneo sušu, završena je na oko 90 odsto površina.

  Viktorija Logistik će finalnu otkupnu cenu te uljarice definisati u drugoj polovini septembra u skladu sa tržišnim kretanjima.

  Kako je precizirano, za predati suncokret isplaćivana je akontna cena od 30 dinara po kilogramu, plus PDV, a svi akonti kao i avansi su u celosti isplaćeni.

  Kod soje, čija je žetva na samom početku, kako navode u Viktorija Logistici, nedostatak padavina i ekstremno visoke temperature uticale su ne samo na smanjenje prinosa u Srbiji, već i na kvalitet zrna soje, dok je situacija u regionu bolja.

  Zbog toga, stručnjaci kompanije prate situaciju na terenu, jer će slabiji kvalitet otežati skladištenje i manipulaciju zrnom, što će podići troškove ovih procesa, a tehnološka nezrelost zrna, povišen i neujednačen nivo vlage i niži sadržaj proteina poskupeće troškove prerade.

  Planirani otkup soje, koji prelazi 160.000 tona, omogućiće preradjivačkim kapacitetima Sojaproteina, koji takodje posluje u sastavu Viktorija grupe, da budu zadovoljene potrebe domaćeg tržišta  za sačmom i inostranog za proteinskim proizvodima viših faza prerade.

  Iz Viktorija Logistike poručuju da će otkupna cena soje biti formirana u skladu sa referentnim svetskim berzama i tržišnim cenama u zemlji i regionu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE