Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vikend u Srbiji kao paralelni univerzum

  Paralelni univerzumi kao da su ovog vikenda podelili i onako dobrano podeljenu Srbiju. Siromaštvo i „ima se“, kultura i kič, vera i greh, šetali su i više puta sudarili jedno o drugo.

  U petak je u jednoj prodavnici na Terazijama počela prodaja najnovijih modela iPhone. Cene od 158.000, pa do preko 200.000 dinara, ne samo da nisu odbile srpske kupce, nego su i stvorile red, gužvu. Istog tog petka u podzemnom prolazu, ispod istih tih Terazija, dvoje beskućnika nameštali su svoje „postelje“ i spremali se za spavanje, kao da su usred spavaće sobe.

  U paralelnom univerzumu zateklo se i Narodno pozorište koje već nedeljama radi bez direktora drame, a prvog čoveka nacionalnog teatra, protiv kojeg su se pobunili zaposleni, još nema ko da smeni. U medijima se moglo pročitati i čuti da bi, umesto nepoželjnog Dejana Savića, na mesto direktora Narodnog pozorišta mogli da dođu Jadranka Jovanović, Jug Radivojević ili Ivana Vučković. Ukoliko se u nacionalnom teatru situacija uskoro ne reši reakciju je najavila i premijerka Ana Brnabić.

  Ovog vikenda završila se i jedna kontroverzna kulturna manifestacija – Sajam Knjiga. I on kao da je zaglibio u paralelnom unuverzumu – od književnih klasika do rijaliti zvezda. U prilog sudaru svetova ide i Medija market, koji se održava uporedo sa Sajmom knjiga. Dok su u organizaciji Danasa i Novog optimizma govorili Svetislav Basara, Latinka Perović i Borka Pavićević sa štanda prekoputa njih su u nekoliko navrata uspevale da nadglasaju Pinkove zvezdice.

  Ovog vikenda mnogo posla imali su verujući i oni koji se na veru pozivaju. SNS je obeležila slavu Svetu Petku. Poseban kuriozitet je to što zaštitnicu žena slavi stranka čiji su članovi u javnosti neretko davali izjave i komentare koji, najblaže rečeno, ne iskazuju poštovanje prema ženskom rodu. Zbog napastvovanja devojčice u tramvaju, jednom „verniku“ određen je pritvor i psihijatrijsko veštačenje. Kako prenose mediji, on se prilikom davanja iskaza neprestano zahvaljivao Bogu. Iz Amerike je stigla vest o napadu na sinagogu u Pitsburgu, u pucnjavi je stradalo 11 osoba.

  Posle ovakvog vikenda, ateisti se pokazuju kao najbogougodniji.

  Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE