Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vikend rijaliti „48 sati Kosovo“

  Vikend često umemo da provedemo uz TV. Ovoga puta napetije od bilo kog filma, serije, čak i rijalitija bilo je izveštavanje i neprekidno praćenje posete predsednika Srbije Kosovu. Napetost je počela neizvesnošću hoće li posete uopšte biti, a nastavljena je barikadama i bezbednosnim rizicima.

  Vučić nije uspeo da obiđe selo Banje. Uprkos tenzijama, kao i u svakoj komercijalnoj TV produkciji sve se dobro završilo. Proteklog vikenda gledanost onih redovnih rijaliti programa, poput „Zadruge“, bila je ugrožena vanrednim rijaliti programom. Naime, RTS se pohvalio emitovanjem 11 sati programa uživo i specijalnim emisijama „Prdsednik na Kosovu“. Istini za volju, ni drugi mediji nisu zaostajali, pa je na TV-u bilo teško ne videti kadrove koji prate svaki korak predsednika.

  Ako ste se zapitali čemu tolika frka, odgovor staje u jednu reč – Gazivode. Vučiću prvo nije bilo dozvoljeno da obiđe ovo jezero i hidroelektranu. Ipak, poseta je počela upravo od Gazivoda – jezera dugačkog 24 kilometra i površine 11 kilometara kvadratnih. Za kompletnu sliku treba dodati i podatak da se veći deo jezera, skoro 90% čitave infrastrukture, nalazi u Zubinom Potoku na severu Kosova, a manji deo u Novom Pazaru. Reč je o najvećoj nasutoj brani u Evropi, visokoj 107 metara. Procenjuje se da Gazivode beleže 10 miliona evra prihoda godišnje. Izgleda da je pritisak međunarodne zajednice ovoga puta urodio plodom, pa je Vučić ipak „pregazio“ Gazivode. Kada smo već kod veze rijaliti programa i posete Kosovu, nju su primetili i korisnici društvenih mreža, pa su konstatovali da je leteće odelo iz „Zadruge“ trebalo da bude ustupljeno Vučiću. Srbija nije slavno prošla na Gazimestanu, ali je, sudeći po nekim komentarima, to nadoknadila na Gazivodama. Naime, ministar odbrane Aleksandar Vulin odlazak Vučića u Gazivode ocenio je „velikom međunarodnom pobedom“.

  Epilog ovog vikenda na Kosovu bila su i tri napada na novinarske ekipe iz Srbije, kao i susret Vučića sa drugom iz vojske – Fikretom. Oni koji su očekivali da će biti saopšteno nešto konkretno ili obelodanjeno neko konačno rešenje, prevarili su se. Iz predsednikove besede u Kosovskoj Mitrovici saznali smo da rešenje nije ni blizu. U toku dvodnevne posete održan je i biznis forum u Leposaviću, najavljene su brojne investicije na Kosovu. Za one kompanije koje požele da ulože i razviju biznis baš na Kosovu najavljene su i subvencije. Živi bili, pa videli…

  Ako ste jutros zakasnili na posao ili ako ste pospani za svojim radnim stolom, imate dobro opravdanje. Morali ste da odgledate Noletov trijumf na US Openu. Niste ostali za džabe budni do dva ujutro, vredelo je.

  Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE