Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Razgovor za posao, veštine

  Evo koje veštine NAJVIŠE traže poslodavci kada zapošljavaju

  Razlika između dobijanja ponude za posao ili odbijanja može da se svede na to koliko se dobro prilagođavate okruženju koje se brzo razvija i kako komunicirate sa svojim kolegama.

  Komunikacija je veština broj jedan za kompanije koje trenutno zapošljavaju, dok je prilagodljivost meka veština koja je „sve traženija“ u širokom spektru industrija, prema novom istraživanju LinkedIn-a.

  LinkedIn-ova lista najtraženijih veština za 2024. godinu odredila je najpopularnije veštine na tržištu rada na osnovu toga koje su se najviše pojavljivale u oglasima za posao na platformi između maja 2023. i oktobra 2023, kao i koliko je njih primljeno i ko od njih ih ima. Drugu godinu zaredom komunikacija je na vrhu liste.

  Platforma za traženje posla i umrežavanje je takođe razmotrila koje veštine su bile popularne od maja 2022. do oktobra 2022. i uporedila ih sa istim periodom 2023. kako bi istražila koje kompetencije su zabeležile najveći porast potražnje, krunišući prilagodljivost kao „veštinu trenutka“.

  Povratak u kancelariju, zaposleni, veštine

  Posao, veština (Freepik)

  Evo 10 najtraženijih veština koje poslodavci žele da vide u vašoj radnoj biografiji, prema LinkedIn-u:

  • Komunikacija
  • Uslužnost
  • Liderstvo
  • Upravljanje projektima
  • Upravljanje
  • Analitika
  • Timski rad
  • Prodaja
  • Rešavanje problema

  „Komunikacija je jedna od najpotrebnijih veština, relevantna za skoro svaki posao i industriju“, kazala je stručnjak za karijeru u LinkedIn-u Ketrin Fišer za CNBC Make It.

  Potreba za boljom komunikacijom na radnom mestu, direktan je rezultat promena u radnoj snazi nakon pandemije. Došlo je do uspona veštačke inteligencije, širokog usvajanja daljinskog i hibridnog rada. Takođe, sada generacije, sa različitim stilovima komunikacije i žargonom na radnom mestu, rade zajedno.

  Poslodavci žele da zaposle ljude koji mogu brzo da se prilagode tekućim promenama, istakla je potpredsednica LinkedIn-a Aniš Raman.

  Regruteri, CV, posao

  CV, posao, veština (Pexels)

  Komunikacija

  Sada kada je hibridni rad norma u kancelarijama širom SAD, od zaposlenih se očekuje da efikasno komuniciraju sa liderima, kolegama, kupcima i zaposlenima preko šireg spektra kanala i platformi, prilagođavajući se novim alatima i procesima, objasnila je Fišer.

  Kako sve veći broj poslodavaca eksperimentiše sa veštačkom inteligencijom, Fišer je navela da oni takođe prepoznaju njena ograničenja, naglašavajući potrebu za radnicima koji poseduju „jedinstvene ljudske veštine“ kao što je komunikacija da bi nadoknadili nedostatke novih tehnologija.

  „U suštini, komunikacija je neophodna za povezivanje, inspirisanje, izgradnju poverenja i efikasno obavljanje posla“, dodala je ona.

  Pored dodavanja ovih veština u svoj CV i na LinkedIn profil, možete da pokažete menadžeru za zapošljavanje da ste prilagodljivi i dobar komunikator tako što ćete pominjati konkretne primere kako ste koristili ove veštine u svojim prošlim iskustvima tokom intervjua. Ili, ako tražite unapređenje ili povišicu, obavezno razvijajte ove veštine na timskim sastancima, grupnim projektima i u razgovoru sa menadžerom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay, Freepik, Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE