Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  goran vesić

  Vesić tvrdi: Beograd će biti protiv NOVIH RESTRIKCIJA

  Grad Beograd će biti protiv uvođenja novih restrikcija u društvenom životu i privredi zbog koronavirusa, ukoliko budu predložene, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

  „Ruku na srce i istine radi, niko još nije zvanično predložio nove restrikcije bilo u društvu, bilo u privredi – rekao je jutros Vesić na televiziji Hepi.

  On je podsetio na vreme kada se virus pojavio i da tada o kovidu niko ništa nije znao, navodeći da je bilo neophodno da se uvedu restrikcije kako bi se nauci dalo vreme da prona]e lek.

  „Danas, skoro 18 meseci kasnije, postoji lek protiv ovog virusa, a to je vakcina. Srbija ima dovoljno vakcina, preko 50 odsto vakcinisanog stanovništva, veliki broj ljudi koji su preležali koronu, a vakcinu i proizvodimo. Da budem precizan, treba upotrebiti britanski model po kojem je sve otvoreno i sve radi, a rizik od zaraze je na pojedincima koji se nisu vakcinisali“, poručio je Vesić.

  Posebno se odnosi na Beograd…

  On je rekao da se sve ovo posebno odnosi na Beograd u kome je više od 55 odsto punoletnog stanovništva vakcinisano i koji je blizu da stekne kolektivnu zaštitu.

  „Beograđanke i Beograđani su bili disciplinovani i odazvali su se na poziv Vlade (Srbije) da se vakcinišu. U nekim lokalnim samoupravama to se nije dogodilo, jer je odziv i manji od 20 odsto. Zato Beograd ne može da deli istu sudbinu sa njima“, ocenio je Vesić.

  Rekao je da je njegov stav da sve škole od 1. septembra treba da rade normalno kao pre epidemije virusa korona, dodajući da „za đake ne treba da važe bilo kakva pravila koja ne važe za druge građane odnosno za njihove roditelje“.

  „U školama je moguće striktno sprovesti sve zaštitne mere od nošenja maski, preko dezobarijera do merenja temperature, tako da su deca sigurnija u školama nego na privatnim okupljanjima. Pored toga, ne treba da zaboravimo da su naša deca već izgubila 17 meseci na onlajn nastavi koja nije i ne može da bude istog kvaliteta kao redovna nastava. Još jedna godina bez redovnog školovanja dovela bi do toga da sadašnja školska deca imaju takve ‘rupe’ u obrazovanju koje je u daljem školovanju nemoguće nadoknaditi“, rekao je Vesić.

  Izvor: Beoinfo

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Zoki

   Sto je i normalno, epidemija sluzi za restrikcije.. ko je lud da da decu glupostima. ma ajde sve normalno i do sada i koliko vidim nista nije ne za paniku cak i bolje

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE