Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vesić: Srbija će imati najviše elektropunjača u regionu

  Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će Srbija na putevima imati najviše elektropunjača u regionu, jer je cilj da bude spremna za sve više električnih automobila.

  „Bićemo zemlja sa najviše elektropunjača u regionu. Moramo putnu infrastrukturu da prilagodimo vremenu koje dolazi Moramo da imamo mrežu električnih punjača, kako bi strani vozači nastavili da biraju Srbiju, a ne da putuju preko Rumunije i Bugarske“, rekao je on za TV Prva.

  Prema njegovim rečima, tenderom za „zelene pumpe“ omogućno da se na 20 postojećih stajališta postavi po između pet i 20 eletropunjača.

  Ministar je podsetio da sada ima samo osam punjača duž autoputeva, da se postavlja još 10, većinom na naplatnim stanicama, a da će električnih punjača biti na većini od 26 naplatnih rampi koje se rekonstruišu.

  Goran Vesić, kompanije

  Vesić je istakao i da je izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno da u Srbiji svaka pumpa na auto-putu i brzim saobraćajnicama mora da postavi jedan brzi elektropunjač na svaka četiri mesta za točenje goriva.

  Naglasio je da će njegovo ministarstvo predložiti da električna vozila, kao podsticaj da ih građani kupuju, plaćaju putarinu 13 procenata manje nego ostala vozila.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE