Verska policija u Nigeriji uništila četiri miliona flaša piva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Verska policija u Nigeriji uništila četiri miliona flaša piva

  Verska policija u Nigeriji uništila je skoro četiri miliona flaša piva u borbi protiv konzumiranja alkohola.

  Preko flaša koje su bačene na zemlju prešli su buldožeri i izlomili ih u severnom gradu Kanu, pred okupljenom gomilom koja je uzvikivala “Alahu Akbar” (Bog je velik), prenosi BBC.

  Pretežno muslimanski grad Kano je u istoimenoj severnoj nigerijskoj državi, jednoj od onih koje zabranjuju alkohol prema šerijatskom zakoniku.

  Pivo je zaplenjeno iz kamiona koji su došli iz pretežno hrišćanskog južnog dela zemlje, rekli su zvaničnici za AFP. Šerijatska policija, poznata kao Hisbah, često uništava konfiskovana alkoholna pića i drogu, ali današnja akcija je bila jedna od najvećih do sad, u sklopu intenzivirane borbe protiv alkohola.

  Zvaničnici su naveli da su zaplenili više od 3.873.136 flaša piva i drugih tipova alkoholnih pića, i nakon što je preko njih prešao buldožer, ostatke su bacili u vatru, dozvolivši da plamen gori cele noći, kazali su meštani koji su posmatrali akciju.

  “Kano je šerijatska država i prodaja, konzumiranje i posedovanje alkoholnih pića je zabranjeno”, rekao je šef verske policije tokom uništavanja pića.

  Alkohol je u Kanou zabranjen od 2001. godine, i to je jedna od desetak severnih nigerijskih država, pretežno muslimanskih, koje su ponovo uspostavile strogu verziju šerijatskog zakonika, od kako se zemlja pre više od dve decenije vratila pod civilnu vlast.

  Zabrana alkohola je nedavno bila izvor tenzija. U decembru su se mladi ljudi u jednom od hrišćanskih delova Kanoa sukobili sa verskom policijom, koja je izvršila racije na kafiće u toj oblasti.

  Izvor: BBC

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE