Veliki PROPUST na Klimatskom samitu: NEMA ULASKA za ministarku u kolicima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Veliki PROPUST na Klimatskom samitu: NEMA ULASKA za ministarku u kolicima

  Karin Elharar, izraelska ministarka za energetske i vodene resurse, kritikovala je organizatore klimatskog samita “Cop26”, jer je morala da se vrati u hotel nakon dvosatnog čekanja da uđe na samit.

  Ministarka je rekla da je nečuveno to što su organizatori odbili da joj izađu u susret i dozvole da prisustvuje skupu u prevoznom sredstvu u kojem je došla.

  Njena pres služba saopštila je da joj je ponuđen drugo prevozno sredstvo da je prebaci do zgrade u kojoj se održava samit, ali u njega nije mogla da stane sa invalidskim kolicima, što je primoralo da se vrati u hotel u Edinburgu.

  “Jedini način da uđem, kako su mi rekli, jeste da hodam kilometar do zgrade ili da se ukrcam na njihov šatl u koji nisu mogla da stanu kolica”, rekla je izraelska ministarka.

  “Došla sam ovde da se sastanem sa kolegama širom sveta i pomognem u zajedničkoj borbi protiv klimatskih promena. Žalosno je što UN, koji promoviše pristup i inkluziju ljudi sa invaliditetom, u 2021. godine ne obezbeđuje pristup svojim skupovima ljudima sa invaliditetom”, istakla je Elharar.

  Delegacija izraelskog premijera Naftalija Beneta uložila je žalbu organizatorima, koji su obećali da će ministarki u sredu biti dozvoljeno da uđe u svom prevoznom sredstvu.

  Britanski ministar za zaštitu okoline Džordž Justis rekao je da duboko žali zbog incidenta i da zbog loše komunikacije organizatori nisu unapred znali za potrebe izraelske ministarke.

  Ambasador Ujedinjenog kraljevstva u Izraelu Nil Vigan uputio je duboko izvinjenje ministarki i rekao da ovakva situacija nije smela da se desi.

  Prvi čovek Forin ofisa Džejms Kleverli istakao je da je razočaran i ljut što Karin Elharar nije prisustvovala samitu, kao i da je pričao sa njom i da se raduje sutrašnjem susretu.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE