Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bernard Arnault

  Veliki DIL u svetu luksuza: Luj Viton SA POPUSTOM kupuje Tifani

  Najveći posao u sektoru luksuza ponovo je na stolu pošto je čuveni njujorški draguljar Tifani pristao na svoju prodaju kompaniji LVMH iz Pariza i to po ceni manjoj od one koju je očekivao.

  LVMH će platiti 131,50 dolara za svaku akciju Tifanija, odnosno ukupno 15,8 milijardi dolara, dok je američka firma očekivala 16,2 milijarde dolara koliko su Francuzi ponudiili ranije ove godine.

  Firma LVMH, vlasnica Luja Vuitona, Kristijana Diora, Fendija, niza marki vina i šampanjca, izgledalo je da je prošlog meseca odustala od kupovine Tifanija, jer je rekla da je vlada Francuske tražila od nje odlaganje tog posla zbog pretnje Vašingtona američkim carinama na francusku robu.

  Sada izgleda da je otpao taj razlog dvoumljenja Francuza, a poslednjih dana se tvrdi da veliki akcionari obe firme navaljuju da se postigne dogovor.

  „Uvereni smo, kao i uvek, u impresivan potencijal brenda Tifani i verujemo da je LVMH pravi dom za njega“, rekao je danas izvršni direktor LVMH Bernar Arno.

  Tifani je poslednjih godina pokušao da povrati sjaj ere od pre pola veka kada je blistao i u filmu „Doručak kod Tifanija“, ali se pokazalo da se njegova verna klijentela osula jer je ostarila.

  Pokušao je da se preusmeri na mlađe kupce i snažno se reklamira na internetu, a u toj transformaciji bi mogli da mu pomogna duboki džepovi LVMH.

  LVMH, proizvođač luksuzne potrošne robe, veruje da će uspeti da ojača poziciju Tifanija na američkom tržištu vrhunskog nakita i očekuje useh i na tržištu Kine, gde se „Tifani“ već proširio.

  Francusku kupovinu američke kompanije su već odobrili upravni odbori obe firme i očekuje se da ugovor bude potpisan početkom sledeće godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE