Velika akvizicija na tržištu dostave: GLOVO kupuje DONESI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Velika akvizicija na tržištu dostave: GLOVO kupuje DONESI

  Glovo, jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti multikategorijske dostave, danas je najavio seriju zasebnih dogovora o akviziciji sa jednom od vodećih svetskih platformi za dostavu, Delivery Hero grupom. Cilj dogovora je kupovina nekih kompanija u vlasništvu ove grupacije u srednjoj i istočnoj Evropi.

  Glovo će preuzeti brend Donesi u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, brend foodpanda u Rumuniji i Bugarskoj, kao i brend Pauza u Hrvatskoj. Ukupna vrednost akvizicija je 170 miliona evra.

  Očekuje se da će transakcije u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji biti završene u sledećih nekoliko nedelja, nakon što se ispune svi neophodni uslovi i budu pribavljena potrebna regulatorna odobrenja. Akvizicija u Rumuniji će biti završena posle odobrenja nadležnih institucija za zaštitu konkurencije.

  Glovo je nedavno najavio da je sklopio zaseban dogovor o kupovini Ehrane, lokalne slovenačke kompanije za dostavu, za iznos koji nije objavljen. Očekuje se da će transakcija biti završena u sledećih nekoliko meseci. Glovo trenutno blisko sarađuje sa Ehranom, definišući strategiju tranzicije za korisnike, partnere i dostavljače.

  Oscar Pierre, CEO i suosnivač kompanije Glovo: “Naša dugoročna strategija je uvek bila fokusirana na tržišta na kojima vidimo priliku da postanemo lideri i gde možemo da izgradimo održivi poslovni model. Srednja i istočna Evropa je veoma važan deo tog plana. Ovaj region je zaista odlično prihvatio koncept platformi za dostavu i veoma smo uzbuđeni što ćemo ojačati prisutnost i povećati naš uticaj u zemljama koje kontinuirano pokazuju neverovatan potencijal za rast.”

  Niklas Östberg, CEO i suosnivač kompanije Delivery Hero: “Delivery Hero je u proteklih par godina postao lider na Balkanu. Ipak, imajući u vidu mnogo operativnih prioriteta, verujemo da je Glovo u boljoj poziciji da nastavi da gradi neverovatno korisničko iskustvo u ovom regionu.”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Glovo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Dušan

   Nakon ovog, bilo bi divno i logično i da zaista zaposle svoje kurire, i time im omoguće niz osnovnih radnih prava :) Uključujući ono koje se tiče zdravstvenog osiguranja, koje je posebno važno za takvu vrstu posla. Neko osnovno razumevanje da poslodavci ne zapošljavaju, odnosno ne prijavljuju one koji rade za njih, može da postoji za domaće male biznise, u nekoj meri... Ali, kad je reč o već velikim korporacijama kao što je Glovo, čija je neto dobit toliko skočila u pandemiji, koja toliko ulaže u marketing, a sad i akvizicije, bilo bi zaista u redu da oni koji rade za njih, a i za sve one koji poručuju (Glovo su ljudi, ne samo aplikacija), imaju osnovna radna prava.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE