Niškim kafedžijama ograničenja NEPREMOSTIVA prepreka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niškim kafedžijama ograničenja NEPREMOSTIVA prepreka

  Većina ugostiteljskih objekata u Nišu u ponedeljak neće biti otvorena zbog mnogih ograničenja koja su propisana, najavilo je Udruženje ugostitelja Niša.

  “Za mnoge ugostitelje je ograničenje u kvadraturi i dužini radnog vremena nepremostiva prepreka koja obesmišljava otvaranje, jer zbog fiksnih troškova i broja angažovanih radnika ne postoji ekonomska opravdanost otvaranja radnji u ovom trenutku”, navedeno je u saopštenju.

  U saopštenju se navodi da su mnogi ugostitelji vrlo skeptični da li postoji opravdanost poslovanja u uslovima kada je uz ograničenja koje je propisala struka, pitanje i koliko će imati gostiju zbog straha od korona virusa i boravka u prostorima gde boravi više ljudi.

  “Zbog svega ovoga većina ugostitelja Niša sačekaće dalju relaksaciju donetih mera i početi s radom u drugoj polovini maja i početkom juna”, naveli su večeras u saopštenju iz Udruženja ugostitelja Niša.

  Niški ugostitelji predložiće Gradskoj upravi da razmotri umanjenje cene zakupa površina za postavljanje letnjih bašti, imajući u vidu da je grad Novi Sad to već uradio.

  Naglasili su da je pandemijom sektor turizma i ugostiteljstva pretrpeo težak udarac koji potvrdjuju svi ekonomski pokazatelji i dodali da će oporavak tog sektora trajati sigurno narednih par godina.

  U Udruženju ugostitelja Niša kazali su da se oko 550 privrednika u Nišu bavi ugostiteljstvom, a oni upošljavaju više od 4.000 radnika.

  U okviru novih ublažavanja mera u Srbiji od ponedeljka počinju da rade restorani i kafići počinju da rade na teritoriji cele zemlje.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE