Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već čekaju u redu za RTB Bor

  Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da su se četiri kompanije javile za otkup dokumentacije već prvog dana od tendera za strateškog partnera za RTB Bor.

  Kako je rekao, ime najboljeg ponuđača biće poznato do kraja godine.

  Antić je za Radio televiziju Srbije kazao da očekuje da će budući strateški partner zadržati svih 5.000 zaposlenih, ali i da će biti otvaranja novih radnih mesta.

  „Pre svega obaveza će biti da u periodu dok mi kontrolišemo čitav taj privatizacioni proces, što će trajti od tri do šest godina, da se sačuva taj broj radnih mesta. Pošto je biznis plan deo tenderske dokumentacije, mi očekujemo da će tamo biti neophodan dodatni broj radnika“, naveo je Antić.

  Prema njegovim rečima, tender za RTB Bor je „ozbiljan međunarodni tender“ koji će danas biti objavljen i u Fajnenšal Tajmsu.

  On očekuje da se na teneder prijavi veći broj ozbiljnih kompanija i podseća da je u protekle dve godine 11 rudarskih kompanija posetilo RTB Bor.

  „Tender traje do 20. avgusta, u septmbru ćemo ceniti ponude i ja verujem da ćemo do kraja godine izabrati najboljeg ponuđača, kada uplate 100 miliona dolara što je uslov za zaključenje ugovora“, rekao je ministar.

  Antić je objasnio i da je procenat vlasništva jedno od ključnih pitanja na tenderu, jer država Srbija pita ponuđače koliki procenat oni traže. „To će biti predmet bodovanja“, ukazao je Antić.

  Poziv za RTB Bor juče je raspisan u listu Politika i u njemu se navodi da budući investitor dokapitalizacijom od 350 miliona dolara postaje vlasnik udela u RTB Bor.

  Ukupna vrednost novčanog kapitala RTB Bor je nešto više od 2 milijarde i 300 miliona dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE