Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već se radi na IZMENAMA ZAKONA o eksproprijaciji, u četvrtak na vladi

  Očekujem da ćemo već na narednoj sednici Vlade u četvrtak imati izmene Zakona o eksproprijaciji, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

  „Zakon jeste u skladu sa Ustavom, a u pitanju su neki rokovi, koji, prema mišljenju predsednika (Aleksandra) Vučića, a i našem, daju kraći vremenski rok za odlučivanje oko prodaje imovine od pet dana. Danas ćemo napraviti predlog izmena novog zakona, kako bismo do četvrtka imali na sednici vlade. Krajnji rok za potpisivanje je do 10. u mesecu, a ući će u parlament na usvajanje do kraja godine“, rekao je Mali na TV Prva.

  On je naglasio da taj zakon nema veze sa Rio Tintom.

  „Taj zakon nema baš nikakve veze sa Rio Tintom. Svaki dokument koji je donet za Rio Tinto je daleko godinu dana od nas. To je za neke bio izgovor da kažu: ‘Da, ovo je otimačina i mi zato protestujemo protiv Rio Tinta'“, kazao je ministar finansija.

  Mali je rekao da se „nijedna odluka neće donositi bez građana koji žive tamo“ i bez završene studije o uticaju na životnu sredinu.

  „Shodno onome što je predsednik rekao, promenićemo par odredbi zakona. Kada se završi studija o uticaju na životnu sredinu, ako se pokaže da jalovišta neće biti u koritima reka, da nema uticaja na životnu sredinu, onda će se postaviti pitanje građanima. Ako se pokaže da je moguće, na kraju krajeva, razgovaraćemo sa građanima, neka oni sami odluče šta je za njih najbolje“, dodao je Mali.

  Mali je rekao i da ga iznenađuju protesti koji se dešavaju u Srbiji.

  „Kome odgovara ovako jako Srbija, da imamo stopu nezaposlenosti od 10,5 odsto, koliko smo imali prošlog kvartala? U okruženju, nikome. Zato imamo veći pritisak, da se Srbija vrati u prošlost“, ocenio je Mali.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE