Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Već prvog dana stiglo više od 61.000 prijava za vaučere

  Kako protiče prijava za vaučere i kakvo je interesovanje građana?

  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je za samo jedan dan od kada je Vlada opredelila novih 300.000 vaučera za subvencionisani smeštaj za odmor u Srbiji, primljeno 61.168 prijava građana.

  Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je da očekuje da će vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku i savetovala onima koji žele da provedu odmor u Srbiji da požure.

  „Letujući u Srbiji povećavamo turistički promet, kao i prateće uslužne i privredne delatnosti i tako doprinosimo ekonomskom rastu naše zemlje“, izjavila je Matić.

  Građani koji su već ostvarili pravo na vaučer od 5.000 dinara, od danas mogu početi da se prijavljuju za dodatni vaučer u vrednosti od 10.000 dinara za odmor u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Prijavljivanje je na šalterima Pošte Srbije najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

  Građani treba da podnesu popunjenu Prijavu za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u 2022. godini koju će dobiti na šalteru pošte i da prilože potrebnu dokumentaciju.

  Vaučeri od 5.000 dinara se koriste samo za uslugu smeštaja, a vaučeri od 10.000 dinara i za uslugu smeštaja i ishrane.

  Vaučerom se ne mogu posebno plaćati usluge pića, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa.

  Rok za korišćenje vaučera u iznosu od 5.000 dinara je 20. novembar, a za korišćenje vaučera u iznosu od 10.000 dinara je 31. oktobar 2022. godine. Za odmor u Srbiji opredeljeno je 300.000 vaučera, od čega 200.000 u vrednosti od 15.000 dinara i 100.000 u vrednosti od 10.000 dinara za one koji su 2022. godine ostvarila pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

  Prijava za vaučere počela je 27. juna.

  Koji je uslov da se podnese prijava za vaučere

  Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

  Kada je reč o penzionerima, prilikom prijave penzioneri na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

  Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

  Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu viokoškolske ustanove o statusu prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

  Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta, u kome on može i jedino da koristi vaučer.

  Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića, zdravstvene i druge usluge.

  Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju penzioneri, nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i studenti.

  Počinje prijava za vaučere od 15.000 RSD: Šta vam je potrebno od dokumenata?

   

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay, Beta/Emil Vaš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE