Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vaučera

  U planu podela 100.000 vaučera za odmor u Srbiji tokom 2023.

  U Predlogu budžeta za 2023. godinu, Vlada Srbije je opredelila sredstva za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je danas Udruženje Moja Srbija.

  To udruženje pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i da svojim učešćem omoguće gradjanima što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023. godine.

  „Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših gradjana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uredjenje smeštajnih kapaciteta“, navelo je uduženje.

  Prvobitno odobrena količina vaučera u ovoj godini potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra.

  Postoji šansa za još 150.000 vaučera

  U udruženju „Moja Srbija“ veruju da će i tokom ove godine Vlada pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250.000 vaučera, što bi u značajnoj meri zadovoljilo potrebe gradjana.

  Kao i u ranijem periodu, gradjani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta.

  Gradjanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata.

  vaučera

  Srbija (Unsplash)

  „Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, Vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvodjača iz Srbije“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti zemlje.

  „Neophodno je da se okrenemo našim resursima“

  Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava nalazi se u ruralnim oblastima, pa bi, kako je navedeno, izdvajanjem sredstava iz budžeta za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo razvoj tih oblasti i veće interesovanje mladih za život i rad u tim krajevima.

  „Na pragu smo nove ekonomske krize, za koju ne znamo niti kog će intenziteta biti, niti koliko će trajati. U takvim uslovima neophodno je da se okrenemo našim resursima, da podstaknemo porodičnu proizvodnju i da obezbedimo bolji standard i sigurniju budućnost našim gradjanima, pre svega u unutrašnjosti Srbije“, ocenio je Ristić.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE