Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  šapić

  Vanredna provera izveštaja o Šapićevoj imovini

  Agencija za sprečavanje korupcije saopštila je da će biti pokrenut postupak vanredne provere izveštaja o imovini Aleksandra Šapića, gradonačelnika Beograda.

  Povodom informacija koje su se pojavile u medijima u vezi sa podacima iz Izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Šapića, Agencija za sprečavanje korupcije saopštila je u petak da je Šapić prijavio da je tokom 2018. godine kupio stan u Trstu. Tri dana kasnije, nakon upita Nove da li će biti pokrenuta provera dokumentacije, jer prethodno saopštenje ne odgovara nalazima BIRN i prethodno dostupnim podacima na sajtu ove institucije, Agencija odgovara da će biti pokrenut postupak vanredne provere izveštaja o imovini.

  „Agencija je u petak, 27. januara, nakon medijskih navoda o imovini javnog funkcionera Aleksandra Šapića pokrenula postupak vanredne provere podnetih izveštaja o imovini i prihodima. Nakon sprovedenih svih radnji i analiza, koje ovaj postupak podrazumeva, uz angažovanje i drugih organa javne vlasti i pravnih lica, Agencija će obavestiti javnost o ishodu ove vanredne provere“, navodi se u odgovoru Agencije.

  Dodatno, iz ove institucije poručuju da, „kako se dokumentacija o osnovu sticanja prava na prijavljenim nekretninama ne dostavlja Agenciji prilikom podnošenja izveštaja, uvid u ovu dokumentaciju Agencija stiče tek kada pokrene postupak provere izveštaja određenog javnog funkcionera“.

  „U postupku provere koja može biti redovna ili vanredna (inicirana navodima iz medija ili sumnjom Agencije da u izveštaju nisu prijavljeni tačni i potpuni podaci), od javnog funkcionera, ali i drugih organa javne vlasti, se može zahtevati dodatna dokumentacija“, navode iz Agencije.

  BIRN i nedeljnik Vreme objavili su u četvrtak da je Šapić, tada predsednik opštine Novi Beograd, 2018. godine kupio vilu u Trstu vrednu 820.000 evra i da je prekršio zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

  Šapićevo vlasništvo nad vilom vidi se u izvodu iz italijanskog katastra do kog su došli BIRN i nedeljnik Vreme, ali, kako su naveli, ne i u registru o imovini i prihodima Agencije za sprečavanje korupcije, kojoj su javni funkcioneri dužni da prijave sve promene imovinskog stanja.

  On je agenciji u poslednjem izveštaju iz jula prošle godine prijavio da poseduje dva stana – od 150 i 98 kvadrata, dok je vila znatno veća.

  Izvor: N1, Nova S

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE