Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BIZLife-ovih ,,30 ispod 30″: Vanja Vasilijević, Delta DMD (VIDEO)

  Vanja Vasilijević (28) u Delta Holding došla je 2018, dok je na poziciji marketing i PR menadžera kompanije Delta DMD od 2021. godine.

  Dok razgovarate sa Vanjom Vasilijević i gledate je u oči, vidite devojku koju bespogovorno inspiriše sva širina i razigranost marketinga. Ovo je njena priča o tome u čemu leži taj „vajb”.
  Vanja Vasilijević, Delta DMD

  Vanja Vasilijević, Delta DMD (Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić)

  Šta mislite da vas je izdvojilo u odnosu na vašu generaciju? Šta je prevagnulo da budete poslovno istaknuti pre svoje 30. godine?

  ‒ Vrlo rano, a pomalo i iznenađujuće za svoje okruženje, osetila sam želju da počnem da radim. Prvi posao je došao kroz razmenu studenata u Americi, a potom i u okviru struke, na poziciji konsijerža u hotelu. Želja za stupanjem u radni odnos bila je, zapravo, želja za učenjem i istraživanjem. Delta Holding pružio mi je šansu da se oprobam u oblasti koju volim, pa iz sadašnje perspektive mogu da kažem da je to obostrano dobro doneta odluka.

  Kažu da se sreća zaslužuje. Kako ste je vi zaslužili?

  ‒ Željom. Znanjem. Rizikovanjem. Željom – jer otvara sva vrata i budi ideje. Znanjem – jer rastem sve dok znam da moram još da učim. Rizikovanjem – jer nekada moraš prvo da uradiš pa tek onda da pitaš da li smeš.

  Vanja Vasilijević, Delta DMD

  Vanja Vasilijević, Delta DMD (Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić)

  Koji je vaš savet za mlade kolege – kojim putem da se probiju?

  ‒ Pronaći ono što vas ispunjava i budi nemir u stomaku, ali onaj zbog kog mislite da možete da poletite. Sreća koja nastupi posle uspešno realizovanog projekta i onaj trenutak kada se nova ideja pojavi pred očima zapravo je osećaj koji je najvažniji za dalji razvoj. Jednako su mi drage i dobre i loše ideje. Svim idejama sam išla u susret, čak i kada se ispostavljalo da su bile greške.

  Korporacija ili privatno preduzetništvo?

  ‒ Promenićemo veznik iz rastavnog u sastavni. „Ili” u „i”. Korporacija i privatno preduzetništvo. Privatni biznis može da se rodi iz hobija, osećaja ili potrebe. Uz dobru organizaciju, na primerima kolega iz okruženja mogla sam da se uverim da je uspeh u oba slučaja vrlo moguć. Opet ću napisati čarobnu reč: želja.

  Verujete li u to da mladi mogu da promene ustaljenu poslovnu kulturu?

  ‒ Promene su donele generacije pre mene, promene je donela moja generacija, promene mlađih generacija već su vidljive. Rigidnost ne garantuje uspešnost, rigidnost uz mogućnost fleksibilnosti rađa promene.

  Promene su kao autobus u koji možete da uskočite sada ili kasnije.

  Vanja Vasilijević, Delta DMD

  Vanja Vasilijević, Delta DMD (Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić)

  Šta vas je konkretno opredelilo za to da se profesionalno razvijate u našoj zemlji, a ne u inostranstvu?

  ‒ Imala sam priliku da živim u inostranstvu godinu dana i pitanje koje je konstantno bilo prisutno jeste: „Šta mi nedostaje?” To iskustvo bilo je veliko i inspirisalo me na promene koje mogu da se primene i kod nas.

  Kasnije, kroz posao u hotelskoj industriji i rad sa strancima imala sam direktan uvid u njihove utiske o našoj zemlji, koji su uvek bili pozitivni. Tako sam naučila sebe da, čak i kada se na nešto lepo naviknem ili ga podrazumevam, nađem način da se podsetim koja je njegova vrednost. Život koji živim u svojoj zemlji dovoljno je lep da ne poželim da je napustim.

  Kada govorimo o poslu, kako vidite sebe za deset godina?

  ‒ Sebe vidim u istoj oblasti, sa dobrim timom i na čelu projekata koji će pomeriti industriju i za koje će svima prva reakcija biti: „Wow!” 

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Stefan Jovanović i Zoran Rašić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE