Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  punkt za vakcinaciju

  Vakcinacija u Srbiji: Na 7.000 doza jedna NEŽELJENA reakcija

  U Srbiji je na sedam miliona doza primenjenih vakcina protiv koronavirusa zabeleženo ukupno 1.169 slučajeva neželjenih reakcija, rekla je predstavnica Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) Jelena Mitršinović.

  Mitrašinović je za RTS precizirala da to znači da na približno 7.000 datih doza vakcina postoji jedna prijavu neželjene reakcije na vakcinu.

  “To je zaista ohrabrujući podatak za sve gradjane koji su još uvek odlučili da budu nevakcinisani i ja bih volela da ovim podatkom ohrabrimo sve koji do sada nisu to učinili, zaista realnim podacima koji govore da nema razloga za strah po pitanju neželjenih reakcija na vakcine”, podvukla je Mitrašinović.

  Po podacima ALIMS, najdrastičnije reakcije su jedan slučaj miokarditisa, dva slučaja perikarditisa, nekoliko sumnji na trombozu, nekoliko alergijskih reakcija, dok nije zabeležen nijedan anafilaktički šok.

  Mitrašinović je rekla da su to sve očekivane reakcije i da su one prolaznog karaktera, odnosno da traju nekoliko dana.

  Prema njenim rečima, e reakcije najčešće se spontano povlače ili se povuku nakon primene analgetika i antipiretika, odnosno lekova za snižavanje telesne temperature.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE