Vakcina kompanije Džonson i Džonson ODOBRENA u SAD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vakcina kompanije Džonson i Džonson ODOBRENA u SAD

  Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) odobrila je hitnu upotrebu vakcine kompanije “Džonson i Džonson“, za koju je potrebna samo jedna doza umesto dve.

  To je treća vakcina protiv kovida 19 koja je odobrena u SAD za odrasle, 18 godina i starije.

  FDA je saopštila da “Džonson i Džonson” vakcina nudi snažnu zaštitu protiv najvažnijih stvari: teških slučajeva bolesti, hospitalizacija i smrtnih slučajeva, preneo je Glas Amerike.

  Jedna doza je 85 odsto delotvorna protiv najtežih slučajeva kovida 19, pokazalo je veliko istraživanje sprovedeno na tri kontinenta. Zaštita je snažna i u zemljama kao što je Južnoafrička Republika, gde se širi soj korona virusa koji najviše zabrinjava.

  Predsednik SAD Džo Bajden pozdravio je vest da je FDA odobrila upotrebu treće vakcine, ali i upozorio Amerikance da i dalje poštuju mere za suzbijanje koronavirusa.

  “Iako slavimo današnje vesti, pozivam sve Amerikance da i dalje peru ruke, drže socijalnu distancu i nose maske. Kao što sam rekao više puta, situacija će se verovatno pogoršati ponovo kako se šire novi sojevi”, naveo je Bajden.

  Isporuka nekoliko miliona doza, koje će biti podeljene među američkim državama, mogla da bi da počne već u ponedeljak. Očekuje se da “Džonson i Džonson” isporuči 20 miliona doza u SAD do kraja marta, i 100 miliona do leta.

  Kompanija je zatražila odobrenje hitne upotrebe vakcine u Evropi i u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), a planira da do kraja godine proizvede oko milijardu doza globalno. Bahrein je u četvrtak prvi odobrio upotrebu “Džonson i Džonson” vakcine.

  Vakcina kompanije “Džonson i Džonson” može se skladištiti u frižiderima široke namene što olakšava njenu distribuciju u odnosu na vakcine kompanija “Fajzer/Bajontek” ili “Moderna” koje je potrebno čuvati zamrznute na niskim temperaturama.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE