Užice DOTIRA CRKVU sa dva miliona dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Užice DOTIRA CRKVU sa dva miliona dinara

  Gradsko veće Užica je odučilo da Srpskoj pravoslavoj crkvi iz budžeta isplati dotaciju od dva miliona dinara za ovogodišnje programe izgradnje, održavanje i obnovu njenih objekata u gradu.

  U rešenju Gradskog veća je navedeno da je usvojen predlog komisije za dodelu sredstava crkvama i tradicionalnim verskim zajednicama, te da je novac za to, kao dotacija verskim zajednicama, obezbeđen Odlukom o budžetu grada za 2021. godinu.

  Za objekat za prodaju i paljenje sveća i drugu fazu gradnje zvonika novog hrama Pokrova Presvete Bogorodice u naselju Krčagovo je izdvojeno 1.050.000 dinara.

  Ostatak iznosa od 950.000 dinara je dotacija za postavljanje mermera na pod i trem hrama Sabora srpskih svetitelja, koji se gradi u naselju Bela Zemlja.

  Ta sredstva su dodeljena na drugom konkursu koji je bio rapisan u oktobru ove godine, uz uslov da se novac dodeljuje za programe koji će se realizovati najkasnije do 31.decembra ove godine.

  Na prvom konkursu, koji je bio raspisan u maju, pravoslavnim hramovima u gradu je isplaćena dotacija u iznosu od tri miliona dinara.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE