Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uzbunjivaču ček od „Ujka Sema“ sa NEVEROVATNOM sumom

  Komisija za vrednosne papire i berze (SEC) u SAD je dodelila neverovatnih 114 miliona dolara uzbunjivaču koji je vladi pružio „izvanrednu“ pomoć u istrazi. Njegov identitet naravno nije poznat, a ček je potpisan pod imenom ujak Sam.

  Ova cifra je bar dvostruko viša od rekorda koji je postavljen pre četiri meseca kada je u pitanju plaćanje informacija od značaja.

  Iz Zavoda za uzbunjivače ove Komisije su rekli kako se nadaju da će rekordna nagrada obrabriti i druge ljude da prijave informacije o mogućim kršenjima Zakona o vrednosnim papirima.

  Nepoznati uzbunjivač je prvo interno prijavio propust, ali je to bilo bezuspešno, stoga se obratio SEC, piše CNN.

  „Put kojim je krenuo ovaj uzbunjivač je uobičajen. Ljudi jednostavno postanu frustirani i razočarani te zbog toga dolaze vlastima. Uzbunjivači su često zaposleni koji ne mogu izdržati da gledaju nepravde u kompaniji u kojoj rade“, rekla je šefica Zavoda za uzbunjivače Jane Norberg.

  Osim toga, dodala je da bi kompanije trebalo da obrate pažnju na nezadovoljstvo radnika.

  „Jedna od velikih pouka ove nagrade je da bi kompanije trebalo ozbiljno da shvate izveštaje uzbunjivača. Mi ćemo te izveštaje pratiti. Drugim rečima – negativci, pazite se“, kazala je Norberg.

  Navodno, identitet ovog uzbunjivača ne znaju ni u agenciji, a ovoliku sumu je dobio jer je njegov slučaj povezan i sa radnjama koje sprovodi druga agencija. Osim toga, on je pretrpeo i „lične i profesionalne poteškoće“.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE