Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uz podršku NIS-a modernizovana školska dvorišta u Požarevcu

  U okviru programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je modernizovala školska dvorišta u Lučici, Poljanima i Prugovu u Požarevcu, postavkom 39 solarnih lampi i tri pametne klupe.

  Ovaj projekat, čija je vrednost četiri miliona dinara, doprineće ne samo uštedi električne energije, već i povećanju bezbednosti školskih objekata, dvorišta i imovine. Pametne klupe u školskim dvorištima omogućiće učenicima da dopune svoje mobilne telefone i tablete iz obnovljivih resursa, što će ujedno uticati i na razvijanje njihove ekološke svesti.

  Nova rasveta u školskim dvorištima obezbediće znatne uštede u električnoj energiji, u odnosu na stare dotrajale reflektore koji su bili izuzetno veliki potrošači. Ova LED rasveta uz pametne klupe na solarnu energiju uticaće povoljno na očuvanje životne sredine.

  „Cilj da stvorimo odlične uslove za našu decu“

  Povodom uspešne realizacije ovog projekta, OŠ „Miloš Savić“ u Lučici, koja je jedna od tri isturena odeljenja škole koje sada imaju najmodernije LED osvetljenje i po jednu pametnu klupu u svojim školskim dvorištima, obišli su Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS, u pratnji direktora škole Slaviše Stojadinovića.

  „Ja se ovom prilikom zahvaljujem kompaniji NIS na ulaganjima u društveno-odgovorne projekte koja su na godišnjem nivou četiri miliona dinara na teritoriji našeg grada. Naš zajednički cilj na projektu u ova tri odeljenja je bio da stvorimo odlične uslove za našu decu, ali i za prosvetne radnike“ rekao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, dodajući da je kompanija NIS veliki prijatelj grada Požarevca.

  Značajan podstrek za prelazak na alternativne izvore energije

  „Požarevac je od 2018. godine deo velike porodice projekta „Zajednici zajedno“. Naš zajednički cilj je da se u ključnim gradovima i opštinama za poslovanje NIS-a podrže projekti koji će unaprediti kvalitet života. Prošle godine je projekat „Zajednici zajedno“ bio posvećen ekologiji i unapređenju energetske efikasnosti i zato danas ovde predstavljamo solarnu rasvetu i pametne klupe“, istakao je Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS.

  Direktor škole Slaviša Stojadinović se takođe zahvalio kompaniji NIS i Gradu Požarevcu na velikoj pomoći i naveo da je ovo značajan podstrek za prelazak na alternativne izvore energije, kao i da su zahvaljujući projektu deca dobila podsticajno okruženje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE