Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mobi Banka donirala pola mil. RSD SOS Dečijim selima Srbija

  Društveno odgovornim kompanijama koje podržavaju rad SOS Dečijih sela Srbija ove godine pridružila se i Mobi Banka, donirajući 500.000 dinara Centru za podršku porodici Beograd. Već skoro deset godina, ova organizacija pomaže socijalno ugroženim porodicama da ostanu na okupu i radi na osnaživanju dece i mladih pružajući im priliku za srećnije detinjstvo.

  Zahvaljujući humanosti kompanija kao što je Mobi Banka i njihovim velikodušnim donacijama, već godinama pomažemo ne samo porodicama koje su u riziku od odvajanja dece, već i onima koje su uz našu pomoć uspele da prebrode najteže trenutke i sada se pripremaju za povratak deteta. Donaciju Mobi Banke iskoristićemo kako bismo angažovali stručne saradnike i organizovali radionice za decu i mlade iz ugroženih porodica, izjavila je Vesna Mraković, nacionalna direktorka SOS Dečijih sela Srbija, i zahvalila Mobi Banci na pruženoj podršci.

  Pavel Maco, predsednik Izvršnog odbora Mobi Banke, istakao je da ova kompanija neguje koncept humanog bankarstva od samog osnivanja, i da će dostizanje stabilne profitabilnosti u narednom periodu biti motiv da još više vraćaju zajednici:

  Mobi porodica raste iz godine u godinu, ne samo povećanjem broja zaposlenih, već i broja klijenata kojih trenutno imamo preko 700.000. Znamo koliko je važno održati porodicu na okupu i srećni smo što imamo priliku da podržimo aktivnosti Centra u Beogradu koji neprestano radi na tome da naši najmlađi sugrađani odrastaju uz osmeh na licu.

  Kroz Program Jačanje porodice organizacija SOS Dečija sela Srbija pruža edukativnu, savetodavnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku, sa ciljem da spreči izdvajanje dece iz porodice. Prvi Centar za podršku porodici otvoren je u Nišu, 2013. godine, a danas se podrška deci, mladima i porodicama obezbeđuje na 9 lokacija (Niš, Gadžin Han, Obrenovac, Zemun, Kraljevo, Čačak, Trstenik, Vrnjačka Banja i Raška). Ovi centri su do sada pomogli više od 850 porodica i 1.600 dece i mladih u Srbiji.

  Organizacija SOS Dečija Srbija od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama lokalnom stanovništvu i izbeglicama kroz različite vidove podrške. Oni čvrsto veruju da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovolјavanje svih njegovih razvojnih potreba. Zdravo porodično okruženje je najbolјe za pravilan rast, razvoj i socijalizaciju dece, u kojem deca rastu u samostalne, odgovorne odrasle lјude koji su snaga svake zajednice.

  Pored Centara za podršku porodici, ova organizacija realizuje i druge programe za pomoć i podršku deci i mladima od kojih su najpoznatiji program „Jaki mladi“ i „SOS Dečije selo Kraljevo“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Stock

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE