Uvek nosi olovku i notes, prezire kravate i popije oko 20 šolja čaja: Jedan dan milijardera Ričarda Brensona

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uvek nosi olovku i notes, prezire kravate i popije oko 20 šolja čaja: Jedan dan milijardera Ričarda Brensona

  O Brensonu znamo skoro sve – kako je osnovao konglomerat „Virgin Group“, koje poslovne savete daje, sa kim se povezuje, koje hobije i sportove obožava… Forbs (Forbes) njegovo bogatstvo procenjuje na 5 milijardi dolara.

  Brenson nema nameru da se penzioniše, i većinu vremena provede radeći na neprofitnim inicijativama. Šta drugo možemo da očekujemo od čoveka koji se slikao sa svojim zaposlenim koji je zaspao na radnom mestu?

  [preporucene_vesti ids=”238629″]

  Da li ste se ikada zapitali kako izgleda jedan dan u životu Ričarda Brensona (Richard Branson)? Evo odgovora.

  Brenson ustaje u 5 ujutru svakog dana. „Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno,“ kaže Brenson u svom blog postu.

  Dosta vremena provodi sa porodicom i svi zajedno doručkuju. Kako sam kaže porodica mu je veoma važna, i daje mu energiju i pre nego što započne radni dan.

  Njegove omiljene aktivnosti uključuju i kajt surfing, plivanje, bicikliranje i tenis. Poznati su mnogi njegovi poduhvati, kao na primer kada je 2010. godine trčao maraton u Londonu, obučen kao leptir. Godinu dana ranije surfovao je sa golom manekenkom na leđima.

  branson.jpg

  U februaru se na talasima takmičio sa bivšim predsednikom Amerike, Barakom Obamom.

  [preporucene_vesti ids=”258112″]

  Ne postoji ništa kao osećaj slobode, ushićenja i spajanja sa prirodom koji dolaze od kajt surfinga – i neverovatnog naleta adrenalina koji vam daje,“ napisao je u jednom blog postu.
  Brenson ne ustaje rano samo zbog sebe već i zato što tada može da se čuje sa ljudima iz kancelarija koje su u različitim vremenskim zonama. „Mogu da prođem kroz mejlove pre nego što se većina sveta loguje,“ zaključuje Brenson.

  U kancelariji, Brenson ne nosi fensi odela i kravate. Tako je bilo i ništa se nije promenilo kod Brensona. O tome je skoro i govorio za medije – „Mrzim kravate. Ne mogu čak ni da razumem kako se kravata stavlja.

  Na poslu prati sve što se dešava vezano za „Virgin Group“, ali i na različitim društvenim platformama, čita vesti, i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima.

  Biti moderan biznis lider znači da imate prst na pulsu (događanja) i da tačno znate o čemu govorite. Ja sam uvek na vezi sa svojim „Virgin“ timom.

  [preporucene_vesti ids=”248531″]

  Svuda nosi sa sobom notes i o tome kaže –

  Moja „tajna uspeha“ je što uvek sve zapisujem! Ne bih mogao da vam kažem šta bi sa mnom bilo da nisam imao olovku pri ruci da zapišem sve svoje ideje odmah čim bi mi pale na pamet.

  Da bi održao visok nivo energije tokom dana, Brenson popije čak 20 šolja čaja – belog, bez šećera. Kada je reč o hrani, Brenson najviše voli sendviče sa jajima, kao i čorbe njegove žene, pastirsku pitu i pečenje.

  Još jedan od Brensonovih hobija jeste šah. Brenson ne bi bio Brenson da konstantno ne pokušava da prestigne svetske rekorde. Jedan ga je zamalo koštao glave – kada je 1985. godine hteo da sruši rekord brzine prelaska Atlantskog okeana. Njegov „Virgin Atlantic Challenger“ je potonuo, ekipa je spašena, a već godinu dana kasnije je uspeo da sruši rekord.

  [preporucene_vesti ids=”260048″]

  Nije ljubitelj televizije, ali uživa u starim filmovima. Sluša Pitera Gebrijela, Majka Oldfilda, i „The Sex Pistols“.

  Nakon što uživa u večeri sa porodicom i prijateljima, Brenson odlazi na spavanje oko 11 uveče svako veče. Kaže da mu je dovoljno oko šest sati sna.

  Brenson kaže da je važno da životu pristupamo sa osećajem za avanturu: „Duh avanturizma motiviše nas da sebi postavimo ciljeve, da pokrećemo sebe, hvatamo se u koštac sa teškim problemima i poslovima, i dostižemo neslućene visine.

  [preporucene_vesti ids=”253282″]

  Izvor: BIZLife

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE