Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Usvojen rebalans: MINUS u kasi 483 mlrd. RSD

  Poslanici Skupštine Srbije usvojili su rebalans budžeta kojim su predviđeni prihodi od 1.291,4 milijarde dinara, dok su rashodi uvećani za 148,59 milijardi, na 1.774,4 milijarde dinara, tako da će deficit iznositi 483 milijarde dinara, odnosno 8,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

  Rebalans je usvojen sa 207 glasova za i četiri protiv, a pred početak glasanja ministar finansija Siniša Mali zahvalio je poslanicima na kritikama i pohvalama u raspravi.

  „Zemlja se bori na dva fronta, za spas života i zdravlja ljudi, a sa druge strane za spas ekonomije i ovaj rebalans treba da doprinese u obe borbe“, rekao je Mali i ponovio da će Srbija ove godine imati najmanji privredni pad u Evropi.

  Mali je najavio da će u narednih desetak dana u Skupštinu stići predlog Budžeta za 2021. godinu i da će poslanici imati dve nedelje da ga prouče, a posebno je naglasio da je predviđeno povećanje plata i penzija koje su, kako je rekao „apsolutno sigurne, sve u dan i u dinar“.

  „Spasili smo ekonomiju, nema masovnih otpuštanja i zatvaranja fabrika kao u drugim zemljama“ istakao je ministar finansija na kraju rasprave o rebalansu budžeta.

  Poslanici će u podne započeti novu sednicu na kojoj će razmatrati izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE