Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mesečevi znaci, uspeh

  Kako Mesečevi znaci utiču na izbor karijere i uspeh

  Piše: Aleksandra Panić,

  vlasnica studija za razvoj kreativnosti,

  joge i astrologije Flower Moon Practice,

  www.flowermoonpractice.com

  Pozicija i karakter Meseca u ličnim horoskopima, kao i njegove svakodnevne promene i kretanja, utiču na naš izbor karijere, ali i na svaki naš (ne)uspeh

  Sasvim je moguće da ste se dosad susreli sa tumačenjem da je Mesec u našim horoskopima označitelj naših osećanja ili naše ženske strane ličnosti. Činjenica je da mnogi savremeni astrolozi na Mesec gledaju samo kroz dimenziju našeg emotivnog bića. Međutim, ako se vratimo drevnim tumačenjima uloge Meseca, koja su nam poznata kako kroz astrologiju tako i kroz jogička učenja, Mesec ćemo prvenstveno posmatrati kao simbol uma. Po tantričkom objašnjenju, Mesec je simbol za um jer je promenljiv u svom izrazu na noćnom nebu, baš kao što su i naše misli promenljive. Mesec nema svoju, sopstvenu svetlost, već reflektuje svetlost iz izvora koji nije on sâm. Slično Mesecu, naš um reflektuje iskustveni sadržaj duše.

  Pogledajte u kom je znaku bio Mesec u trenutku vašeg rođenja kako biste saznali više o načinu na koji funkcioniše vaš um i ka čemu usmeravate energiju. Mesečev znak igra važnu ulogu u izboru karijere, kao i u vašem uspehu i napretku.

  Mesec u Ovnu je znak snažne ličnosti koja pokazuje entuzijazam za nove ideje. Osobe sa Mesecom u Ovnu uživaju u pokretanju inovativnih koncepata, čije detaljno planiranje i implementaciju prepuštaju drugima. Pokazuju nestrpljenje pri procesima analize i odlučivanja. Orijentisani su na akciju i žele da budu prvi koji će obaviti određeni posao. Brzo se naljute, ali isto tako brzo krenu dalje. Mesec u Ovnu se slaže sa Mesecom u Blizancima, Lavu, Strelcu i Vodoliji. U neskladu je sa Mesecom u znacima Raka, Vage i Jarca.

  Mesec u Biku ukazuje na pouzdanog radnika koji uživa u fizičkoj i materijalnoj udobnosti, ali pazi na troškove i održava radni prostor u savršenom redu. Njima je važan krajnji rezultat i često traže karijere u ekonomskom sektoru, nekretninama, hipotekarnom bankarstvu. Ostale oblasti koje dobiju pažnju ovakvog uma uključuju umetnost, naročito muziku, ali i kulinarstvo. Tvrdoglavi su i osećaju se povređenim kada njihove ideje nisu prihvaćene. Mesec u Biku funkcioniše sa Mesecom u znaku Jarca, Riba, Raka i Device, ali se sukobljava sa Mesecom u Lavu, Škorpiji i Vodoliji.

  Mesec u Blizancima je pravi „ice-breaker”. Na sastancima će uvek prvi da započnu razgovor. Poznati su po svojim veštinama komunikacije. Strastveni su i dobri vozači. Ovaj Mesečev znak privlače debate, marketing, istraživanja i razvoj. Sve što nauče u životu donose i na radno mesto. Njihovi plodni umovi neprestano traže rešenja za probleme i pronalaze ih. Njihova brbljivost im ponekad dođe glave, kao i ona nepromišljena obećanja kada su ponudili više nego što zapravo mogu da ispune. Dobro se slažu sa Mesecom u Lavu, Vagi, Vodoliji i Ovnu. Teško se slože sa Mesecom u Devici, Strelcu i Ribama.

  Mesec u Raku izražava osećanja kroz rad. Uvek staju u odbranu mladih i autsajdera, te često rade kao savetnici, mentori, menadžeri talenata i psiholozi. Ostala privlačna polja na kojima mogu da grade karijeru jesu: genetika, istorija, proizvodi za poboljšanje doma, uređenje i dizajn enterijera, poljoprivreda i profesije povezane sa morem. Osobe sa Mesecom u Raku često menjaju posao i karijeru ili imaju dva paralelna zanimanja. Prokletstvo Meseca u Raku je nedovoljno spavanje, te razdražljivost usled umora i osetljivost na kritike. Mesec u Raku se dobro slaže sa onima koji imaju Mesec u Biku, Devici, Škorpiji i Ribama. Mesec u Ovnu, Vagi i Jarcu sa njima je u sukobu oko pitanja kontrole.

  Aleksandra Panić, Mesečevi znaci, uspeh

  Aleksandra Panić, Mesečevi znaci, uspeh

  Mesec u Lavu žudi za priznanjem za dostignuća. Njihove misli su uvek usmerene ka nagradi. Tako stabilno usmerena energija često donese glavnu, lidersku ulogu ili zvanje „zvezde”. Oni su dramatični i strastveni u svemu što rade. Dobro znaju da delegiraju zadatke unutar tima i da ohrabre druge da krenu u kreativne poduhvate. Pored nagrada, žude i za uživanjem. Iako se ponekad učini da previše vremena u toku dana provedu u relaksaciji, oni uvek završe svoj posao. Ne proveravajte ih dokle su stigli, već se setite gde cilja njihov um – ka dostignućima. Slažu se sa Mesecom u Ovnu, Strelcu, Blizancima i Vagi. A sukobljavaju sa Mesecom u Biku, Škorpiji i Vodoliji, mahom zbog načina razmišljanja.

  Mesec u Devici usmerava um na produktivnost i veštine organizacije. Njima je važno da svi procesi teku kako su oni zamislili. Njihov um prati sopstvene obrasce i teško im je da se uklope u zadate. Imaju zavidnu analitičku veštinu, sjajni su matematičari i često su traženi u finansijskom i IT sektoru. Odlični su i inspektori, optičari i veterinari. Posebno su zainteresovani za procese tela i holističku zdravstvenu zaštitu. Njihov um o svemu razmišlja kao kroz partiju šaha, važan im je svaki potez. Zato se dobro osećaju tokom kreiranja i implementacije procedura i koordinacije detalja. Slažu se sa onima koji imaju Mesec u Biku, Jarcu, Raku ili Škorpiji, a zbunjuju ih osobe sa Mesecom u Blizancima, Strelcu ili Ribama.

  Mesec u Vagi traži načine da pomiri ideološke razlike i vrati harmoniju gde je nema. No, partnerski odnosi i saradnja su im često disharmonični ili im se ne vide jasne granice. Nije im retko supružnik i poslovni partner. Mesec u Vagi je dobar u pregovorima, ali ove osobe često ispuste važnije detalje kada dođe do potpisivanja ugovora ili pak uđu u posao bez ikakvog ugovora, verujući na reč ili nepromišljeno dajući svoju. Naći ćete ih u HR sektoru kako ohrabruju timski rad i zalažu se za timbilding. Posle posla ćete ih sresti na kulturnim događajima i u društvu umetnika. Mana im je nedostatak fokusa i opsesivno usmerenje energije na druge. Dobro se slažu sa Mesecom u Blizancima, Vodoliji, Lavu i Strelcu, a uznemiravaju ih oni sa Mesecom u Ovnu, Raku i Jarcu.

  Mesec u Škorpiji je duboko introspektivan i želi da sazna sve o samim procesima uma. Postavljaju mnoga pitanja, ali nerado odgovaraju na vaša. Istraživanje je njihova strast. Kopaće duboko dok ne pronađu ono što im treba. Veoma su dobri u iskorenjivanju onoga što nam više nije potrebno (dugovi, smeće, štetočine, toksično ljudsko ponašanje, zavisnosti i loše navike). Sjajni su psihoanalitičari, detektivi, zubari, hirurzi, patolozi. Mana im je osvetoljubivost u trenucima kada stvari ne idu kako treba i naleti ljubomore kada misle da je neko drugi primećeniji od njih. Najbolje slažu sa Mesecom u Raku, Devici, Jarcu i Ribama, a sukobljavaju sa Mesecom u Biku, Lavu i Vodoliji.

  Mesec u Strelcu um usmerava ka iskustvima koja nude širinu i dubinu. Osobe sa Mesecom u Strelcu imaju primaran fokus na razvoj i rast i biraju zanimanja koja im to omogućavaju, kao što su novinarstvo, medicina, filozofija, politika, religija, obrazovanje i turizam. Često imaju više diploma, govore nekoliko jezika i uče o različitim kulturama. Oni za druge razmišljaju apstraktno, te nikada ne razumeju zašto su neshvaćeni. Sjajni su izvori informacija i nesebično prenose znanje i zagovaraju društvene promene. Nazivamo ih večitim studentima, digitalnim nomadima, Instagram pripovedačima. Razumeju se lako sa onima sa Mesecom u Lavu, Ovnu, Vagi i Vodoliji, a veoma teško sa Mesecom u Blizancima, Devici ili Ribama.

  Mesec u Jarcu unosi ozbiljnu notu na radno mesto i veoma visoke standarde u svakoj vrsti posla. Fokus njihovog uma je ka radu i rezultatima. Sjajni su u postavljanju ciljeva i dugoročnom planiranju. Njihov um neprestano razmišlja o održivosti sistema. Bez straha se hvataju ukoštac sa problemima u svakoj situaciji. Poseduju i autoritet i integritet i traženi su kao mentori. Vidimo ih kao predsednike, komandante, direktore kompanija i vlasnike preduzeća. Zanima ih urbanizam i zidanje, razvoj zemljišta, građevinski inženjering. Životni san im je da izgrade čitav novi grad u kome će sve savršeno funkcionisati. Mesec u Jarcu se dobro slaže sa Mesecom u Biku, Devici, Škorpiji ili Ribama, a svađa se sa Mesecom u Ovnu, Raku i Vagi.

  Mesec u Vodoliji je agent za promene. Njihov um je usredsređen na promenu načina mišljenja koje vodi do promene sistema. Često se kandiduju za funkcije na kojima će moći da menjaju sistem. Gravitiraju ka oblastima koje poboljšavaju uslove života za čovečanstvo, kao što su ekologija, automatizacija, dobrotvorni rad, elektronske tehnologije, socijalna politika. Oni retko šta shvataju lično, što im omogućava da objektivno analiziraju lične, organizacione i društvene probleme i ponude konstruktivna rešenja. Ističu se na pozicijama savetnika, advokata, astrologa, pronalazača, zakonodavca, sociologa, trendsetera. Znaju da se povuku u sebe da bi razmišljali i da otvoreno pokažu ravnodušnost ili dosadu. Funkcionišu sa Mesecom u Blizancima, Vagi, Strelcu i Ovnu, a ne razumeju se sa Mesecom u Biku, Lavu i Škorpiji.

  Mesec u Ribama bira karijere koje omogućavaju rad iza scene i privatnost. Naći ćete ih da rade u bolnicama, zatvorima i centrima za fizičku rehabilitaciju, ali i centrima za lečenje bolesti zavisnosti. Rad na daljinu je stvoren za njih. Mnoge osobe sa Mesecom u Ribama holistički su iscelitelji i poseduju darove medijuma. Oni podstiču druge da se vrate u ravnotežu, meditiraju ili vežbaju jogu. Shvatate sad da su procesi njihovog uma usmereni ka oslobađanju od svakodnevnog, fizičkog i materijalnog. Srećni su u oblastima poput pisanja, muzike i glume. Oni su ljubazni i pažljivi zaposleni, ali su sanjari i zaboravni. Dobro se slažu sa Mesecom u Raku, Škorpiji, Jarcu i Biku, dok su im konfuzni oni sa Mesecom u Blizancima, Devici i Strelcu.

   

   

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE