Uskoro paket EU za oporavak Z. Balkana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uskoro paket EU za oporavak Z. Balkana

  Evropa će uvek biti spremna za izgradnju snažnih partnerstava s našim najbližim susedima, a to se, prvenstveno, odnosi na Zapadni Balkan, kazala je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u godišnjem obraćanju o stanju Evropske unije (EU).

  Posebno se osvrnula na dosadašnje uspehe i postignuća, ali i brojne izazove s kojima se susrela u svom dosadašnjem mandatu na čelu Unije, kao i na odnose sa drugim regijama, uključujući Zapadni Balkan.

  “Odluka od pre šest meseci o otvaranju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom bila je zaista historijski momenat”, rekla je Fon der Lajen.

  Istakla je da je budućnost celog regiona u EU.

  “Delimo istu istoriju, delimo istu sudbinu. Zapadni Balkan je deo Evrope, a ne samo usputna stanica na ‘Putu svile'”, rekla je predsednica EK.

  Naglasila je da EU priprema paket za ekonomski oporavak Zapadnog Balkana.

  “Uskoro ćemo predstaviti paket ekonomskog oporavka za Zapadni Balkan koji je fokusiran na brojne regionalne investicione inicijative”, kazala je čelnica Evropske komisije.

  Istakla je takođe da će EU biti i uz zemlje istočnog partnerstva i partnere u svom južnom susedstvu kako bi im pomogla u otvaranju radnih mesta i pokretanju njihovih ekonomija.

  Izvor: Agencije, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE