USAID podržava nastup 14 srpskih proizvođača organskih proizvoda na sajmu BIOFAH 2018

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USAID podržava nastup 14 srpskih proizvođača organskih proizvoda na sajmu BIOFAH 2018

  Srpska organska industrija se predstavlja na vodećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofah, koji se održava od 14. do 17. februara u Nirnbergu u Nemačkoj. Sedam kompanija izlagača i sedam kompanija posetilaca predstaviće na sajmu svoje sertifikovane organske proizvode pod brendom „Serbia Organica“.

  Učešće srpskih proizvođača organskih proizvoda na ovoj međunarodnoj manifestaciji realizuje se u organizaciji Nacionalnog udruženja “Serbia Organica”, uz finansijsku podršku Privredne komore Srbije, nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i USAID Projekta za konkurentnu privredu.

  Izlaganje na međunarodnim sajmovima pruža jedinstvenu priliku za proizvođače organskih proizvoda da uspostave kontakte sa kupcima u inostranstvu, steknu bolji uvid u postojeću tražnju za organskim proizvodima, kao i trendovima na stranim tržištima. Nastup srpske organske industrije na međunarodnom sajmu Biofah podržao je USAID Projekat za konkurentnu privredu. Cilj projekta je unapređenje kapaciteta poslovnih udruženja, asocijacija i ostalih pružalaca usluga, usmeren ka jačanju sistema podrške domaćim kompanijama, radi povećanja prodaje i izvoza proizvoda.

  Pored prepoznatih potencijala Srbije u izvozu tradicionalnih organskih proizvoda, sve veće učešće imaju organski proizvodi razvijeni uz primenu inovacija i u skladu sa visokim potrebama modernog kupca, uključujući specijalne vrste devičanskog i hladno presovanog ulja od semenki bundeve i susama, voćni čips, namazi od grilovanih papričica i džemovi od divljeg voća.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE