Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BFW heroji

  Uručene L’Oreal Fashion Week nagrade  

  Poslednji event L’Oreal Fashion Weeka, održan je u Dorćol Platzu, gde su u svečanoj atmosferi dodeljene nagrade najboljim dizajnerima, manekenima, šminkerima, frizerima, najboljim pojedicnima i timovima koji su doprineli uspešnom održavanju 50. jubilarne Beogradske nedelje mode. Prestižne nagrade su dodeljene u više kategorija.  

  Posebnu nagradu za doprinos razvoju mode kao umetnosti dobila je Jelena Mladenović, doajen srpske modne scene, koja je uz manifestaciju od samog njenog početka, a uručena joj je na svečanom otvaranju manifestacije.

  Boško Jakovljević i Nenad Radujević

  Boško Jakovljević i Nenad Radujević

  Nagrada „Dragana Ćosić“  je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj  modi drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuje onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jedna je od najvažnijih nagrada  na BFWu jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Boško Jakovljević, koji već godinama kroz svoje emisije ali i kroz svoj lični stil promoviše domaću modu i zanimljive modne dizajnere.

  Nagrada „Boris Nikolić” omiljena među dizajnerima jer nosi ime jednog od naših najtalentovanijih dizajnera koji je prerano priemnuo 2008. godine, dodeljuje se za savremeni modni izraz ovoga puta je pripala Vesni Kracanović za njene sjajne kolekcije koje je predstavila na BFWu tokom 2022. godine.

  Za neverovatnu podršku pri realizaciji projekta „Jovanka u boji“  dodeljena je specijalna BFW nagrada modnom dizajneru Igoru Todoroviću i Mirjani Menković, kustosu kolekcije „Prva dama – Jovanka Broz”. Oni su svojim znanjem, autoritetom i profesionlanim angažovanjem doprineli da ova revije bude jedna od najemotivnijih i najuzbudljivijih u istoriji BFW-a.

  Dragana Ognjenović, Factory settings

  Dragana Ognjenović, Factory settings

  Specijalnu BFW nagradu za promociju modnog stvaralaštva i preduzetništva kroz proces EU integracija dobila je Nataša Dragojlović, dugogodišnja direktorka Konventa, platforme za pregovarački proces sa EU ispred nevladinog sektora.

  Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora 50. BFW-a dobila je Dragana Ognjenović za predstavljenu kolekciju FACTORY SETTINGS.

  Magazin Lepota i zdravlje  tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolji Make up, koju je ovoga puta dobio Marko Nikolić, dok su za najbolji Hair style nagradu ponele Paola Hair Style i Studio Kat.

  Najbolji manekeni su Nadežda Dimitrijević i Nikola Bljanić.

  Najbolji manekeni Nadežda Dimitrijević i Nikola Bljanić

  Najbolji manekeni Nadežda Dimitrijević i Nikola Bljanić

  Pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot je Danijel Rauški, koji kao nagradu dobija samostalnu izložbu na narednom, prolećnom Belgrade Fashion Week-u. A nagradu MOTOROLA Fashion Photography konkursa ponela je Žaklina Medenica i tako osvojila najnovili Motorola Edge 30 Ultra telefon.

  Modni studio Click se ovom prilikom zahvalio i svojim BFW herojima – brojnim saradnicima koji su svojim zalaganjem, profesionalnim angažovanjem, znanjem i energijom  doprineli uspehu  manifestacije  u poslednjih 15 – 25 godina. Među njima su: Snežana Sredojević i Gordana Hajnović, glavni producenti; saradnici od prve Clickove revije Gordana Brković i WILLY; menadžeri u back stageu, srcu svake revije – Vesna Antonijević, Gaga Galić, Irena Brkić i Anđela Gledić; Nezamenljivi saradnici, organizator Ivan Pekas i grafički dizajner SlađanTasić; Heroji Clickove kancelarije Bobana Stanisavljević, Vanja Stefanović, Nataša Višnjić Todorović i Bojan Šašić. Na bini se herojima pridružila i Nataša Radujević Aćimović, najvredniji saradnik Nenada Radujevića, njegov anđeo čuvar i stalna podrška, još od trenutka kada je manifestacija bila samo ideja.

  Pored brojnih saradnika, manekena, dizajnera, stilista, dodeli nagrada su prisustvovale i mnoge ličnosti iz javnog života, a svi zajedno su nastavili slavlje na žurci uz muziku za koju je bila zadužena DJ i najbolja manekenka Nadežda Dimitrijević.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BFW arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE