UPK: Potpuni KOLAPS, Srbija na CRNOM nivou zatvaranja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UPK: Potpuni KOLAPS, Srbija na CRNOM nivou zatvaranja

  Udruženje lekara “Ujedinjeni protiv kovida” (UPK) ocenilo je da su stručni predlozi za suzbijanje koronavirusa sprovedeni kasno i da su trenutne mere “neadekvatne u trenutnoj dramatičnoj situaciji”.

  Oni dodaju i da je inertnost Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja dovela do “potpunog kolapsa, prepunjenosti medicinskih kapaciteta i nekontrolisanog širenja bolesti”.

  “U samo poslednjih mesec dana bilo je dve trećine svih (korona) pozitivnih od početka pandemije i jedna trećina svih umrlih, ako je verovati zvaničnim brojevima. Po našim procenama, trenutno smo na poslednjem, crnom nivou zatvaranja po kaskadnom predlogu mera (koje je uputio UPK)”, navodi se u saopštenju.

  Udruženje navodi da su na sastanku sa ministrom zdravlja predložili nekoliko jednostavnih koraka koji se mogu primeniti odmah uz bolju logistiku i organizaciju, a bez preteranih finansijskih gubitaka.

  “Izuzeci u poštovanju mera ne smeju postojati. Patrijarh Irinej se mora sahraniti u najužem krugu sveštenstva i državnog vrha, iza zatvorenih vrata uz poštovanje mera prevencije, dok građani, u skladu sa situacijom, mogu pratiti opelo i sahranu preko TV prenosa ili video linka uživo”, navodi UPK.

  “Javnozdravstvena kriza ovih razmera, posebno u Beogradu koji je najveće žarište i čiji je zdravstveni sistem u kolapsu, mora se kontrolisati rigoroznim merama koje nadjačavaju sva druga crkvena i društvena načela. Ovo je situacija kada i crkva i političari i Krizni štab moraju biti odgovorni prema narodu i ne dozvoliti okupljanje povodom sahrane”, smatra UPK.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Suza

   Ko kod je pisao tekst svaka mu cast. Kapa do poda. Aman vise ljudi. U redu sahrana,ali sad su odjednom svi vernici. Igrate na jeftinu kartu a zdravlje ugrozavate. Jos decu izlazete odromnom riziku i posle ih posaljete u vrtic ili skolu! Strašno!

  • Војо

   Како се не сетише да прво осуде понашање нродговорних у кафићима, на журкама и пловећим локалима, не ношење маски у затвореним просторима, пијацама, превозу. Ма немој, они наступају са позиција и у име струке.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE