Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Univerzijada otkazana, ali firma radi i direktor zarađuje 177.000 dinara

  Vlada Srbije još uvek ne gasi firmu „Pete evropske univerzitetske igre Beograd 2020 (EUB 2020)“ koju je osnovala za organizaciju evropske univerzijade, iako univerzijade neće biti u skoroj budućnosti.

  Tako sada ova firma, čiji je direktor predsednik Skupštine opštine Novi Beograd i član SNS Predrag Jušković, skoro tri godine nakon osnivanja – iako je završila sve započete poslove – posluje sa šest zaposlenih i jednim službenim automobilom, čekajući da se Beogradu dodeli novi termin održavanja igara.

  Prvi slobodan datum za to je tek 2026. godine, saznaje Pištaljka.

  Kako tvrde iz firme „EUB 2020“, svi poslovi koje su ugovorili preko javnih nabavki su završeni, što je prema njihovim prethodnim odgovorima bila najznačajnija poslovna aktivnost ove firme i jedno od glavnih opravdanja zašto i dalje postoje, iako se evropska univerzijada ne održava u Beogradu zbog pandemije virusa korona.

  Na zvaničnom sajtu Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) iz Ljubljane stoji informacija da su članovi ove organizacije zbog otkazivanja igara u Beogradu obavešteni o refundaciji sredstava.

  „Razgovori sa lokalnim organizatorima i Vladom RS u pogledu budućeg datuma za održavanje događaja su u toku, odluka će biti objavljena u dogledno vreme. Članovi EUSA, registrovani timovi i pojedinci dobili su detaljne instrukcije o proceduri refundiranja“, piše na ovom sajtu.

  „Uzimajući u obzir nepovoljnu situaciju koja bi mogla da spreči organizaciju igara u tradicionalnoj kulturnoj i socijalnoj atmosferi povezanoj sa EUSA događajima, odluka je doneta da se igre ne održe ove godine. EUSA smatra da je odluka da se igre ne održe u Beogradu ove godine u najboljem interesu svih zainteresovanih jer je održavanje sigurnosti i dobrobiti učesnika, zvaničnika, volontera, kao i državljana zemlje domaćina prioritet“, navedeno je u saopštenju na zvaničnom sajtu evropske organizacije.

  U firmi „EUB 2020“ za Pištaljku kažu da novi termin za održavanje evropskih univerzitetskih igara još uvek nije utvrđen, a da njihovo društvo trenutno posluje „u okviru redovnih aktivnosti do donošenja odluke o održavanju igara, zbog čega još uvek nije pokrenut postupak likvidacije, to jest gašenja društva“.

  Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, mesečna neto plata direktora firme „EUB 2020“ Predraga Juškovića iznosi 177.000 dinara.

  Izvor: 021, Pištaljka

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE