Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  United Cloud

  United Cloud: Osnaživanje novih generacija kroz posvećenost obrazovanju i tech inovacijama

  „Naš krajnji cilj je razvoj tehnološke industrije jer verujemo da na taj način možemo pomoći u izgradnji održive i inovativne budućnosti“, za BIZLife ističe Ana Ćorković iz United Cloud-a.

  United Cloud je centar za inovacije koji se bavi razvojem naprednih digitalnih proizvoda za komunikacije i medije. Nedavno smo imali priliku da razgovaramo sa Anom Ćorković, direktorkom komunikacija, o značaju deljenja znanja i osnaživanja tehnoloških zajednica za budućnost društva i industrije, kao i o aktivnostima koje ova uspešna kompanija sprovodi u zemljama regiona gde posluje.

  Na kojim vrednostima se temelji vaša strategija korporativne društvene odgovornosti i šta vas je motivisalo da date prioritet deljenju znanja i podršci u obrazovanju?

  ‒ Naša CSR strategija temelji se na ulaganju resursa u programe koji podržavaju obrazovanje, obuku i razvoj karijere za sadašnje i buduće profesionalce u oblasti tehnologije. Kao kompanija sa bogatim iskustvom u kreiranju i razvoju digitalnih proizvoda, smatramo da je znanje sticano godinama naš najvredniji resurs.

  Zato smo u strategiji društvene odgovornosti prioritet dali deljenju znanja i dovođenju svetskih trendova, jer verujemo da tako možemo najviše da doprinesemo zajednici i pomognemo ljudima da uče i rade iz svojih zemalja.

  Kroz naše centre za istraživanje i razvoj širom Evrope izgradili smo mrežu stručnjaka i lidera koji nesebično ulažu sve svoje resurse i prenose iskustva. S obzirom na to da naše proizvode za komunikacije i medije razvijamo od ideje do njihove realizacije i da smo regionalni pioniri u tom segmentu industrije, u jedinstvenoj smo prilici da aktuelne ekspertize koje United Cloud čine uspešnim podelimo sa širom tehnološkom i obrazovnom zajednicom. Tokom 2022. i 2023. postali smo partneri Fakulteta primenjenih umetnosti i Prirodno-matematičkog fakulteta u Srbiji, kao i deo projekta Job Lab u Sloveniji. Naš krajnji cilj je rast i razvoj tehnološke industrije, a time i zajednica u kojima radimo i stvaramo. Verujemo da na taj način možemo pomoći u izgradnji održive i inovativne budućnosti za sve.

  United Cloud Design Studio, koji razvija najsavremenije UI/UX modele

  United Cloud Design Studio, koji razvija najsavremenije UI/UX modele

  Koji su ključni stubovi vaše CSR strategije pokretači inicijativa usmerenih na promociju pozitivnog uticaja na društvo i tehnološku industriju?

  ‒ Naše inicijative društvene odgovornosti vodimo u tri ključna pravca. Prva ambicija je da, kao regionalni centar tehnološkog znanja, sistemski pružamo podršku sledećoj generaciji talenata. Sarađujemo sa univerzitetima širom regiona kako bismo studentima pružili priliku za sticanje praktičnog iskustva, mentorstvo i umrežavanje. Verujemo da možemo uticati na veću inkluzivnost zajednice uvažavanjem i osnaživanjem različitosti. Drugo, kao inkubator inovacija, duboko smo posvećeni lokalnim zajednicama. Organizujemo konferencije i okupljanja na kojima stručnjaci, preduzetnici i entuzijasti dele ideje i sarađuju. Ti događaji, takođe, pružaju platformu za predstavljanje naših najnovijih istraživačkih i inovativnih projekata. Takođe, posvećeni smo kreiranju novih kompetencija i poslova budućnosti u oblastima poput veštačke inteligencije, mašinskog učenja, analitike podataka, istraživanja korisničkog iskustva itd. Verujemo da razvojem stručnjaka u tim ključnim novim oblastima možemo oblikovati budućnost tehnološke industrije i ostvariti pozitivan uticaj na društvo.

  Možete li da podelite sa čitaocima primere aktivnosti United Clouda usmerenih ka specifičnim programima podrške u obrazovanju?

  ‒ Naš pristup razvoju sledeće generacije digitalnih proizvoda uključuje opsežno eksperimentisanje kako bismo bolje razumeli potrebe naših korisnika. Da bismo to podržali, prošle godine smo kreirali United Cloud Design Studio, koji razvija najsavremenije UI/UX modele dizajna za naše proizvode.

  Ana Ćorković, United Cloud

  Ana Ćorković, direktorka komunikacija, United Cloud

  Rad u studiju nas je, zapravo, doveo do prvog CSR projekta, saradnje sa Fakultetom primenjenih umetnosti u Beogradu. Studio podržava kompetencije potrebne u dizajnu proizvoda, vizuelnom dizajnu, istraživanju UI/UX-a. Kroz projekat podržavamo kreativnost studenata FPU, pomažemo im da steknu praktično iskustvo i da budu u toku sa najnovijim tehnološkim trendovima. Sve to je neophodna priprema za industriju koja se brzo razvija i za njihove buduće poslove.

  Koji su rezultati kreativnih modela saradnje koje primenjujete? Na koji primer ste najviše ponosni?

  ‒ Jedan od interesantnih primera jeste saradnja sa Odsekom za industrijski dizajn, koja je započela realizacijom jednog realnog poslovnog projekta. Tom prilikom profesori Fakulteta primenjenih umetnosti i naši stručnjaci zajedno su radili i vodili studente kroz svaku fazu. Ti sjajni i talentovani mladi ljudi posvetili su nastavu kreiranju idejnih rešenja i prototipa predmeta i umetničkih skulptura koji nose jedinstvenu priču naše kompanije. Dalje ćemo se posvetiti produkciji svih studentskih radova koje ćemo koristiti kao originalne poklone za naše partnere i zaposlene i iza kojih stoji inspirativna naracija.

  United Cloud Design Studio, MeetUp

  United Cloud Design Studio, MeetUp

  Uvodeći studente u korporativno okruženje i objašnjavajući im naše produkcione procese, verujemo da smo im pružili dragoceno iskustvo učenja i spoznaje potencijala koje im njihovo strukovno opredeljenje pruža u budućim zanimanjima. Ponosni smo na ono što su napravili i zahvalni smo na ovoj saradnji, koja nas je obogatila. Posebnu pažnju skreće prototip lebdeće skulpture oblaka, studenta završne godine Odseka za industrijski dizajn FPU Đorđa Stojkovića, za koju verujemo da savršeno oslikava našu najveću vrednost: inovativnost kako u izgledu tako i u funkciji.

  Nedavno smo pisali o izložbi astrofotografija koju ste, takođe, podržali. Možete li nam reći nešto više o tome?

  ‒ Da, ovo je još jedna saradnja na kojoj smo zahvalni, i to sa Prirodno-matematičkim fakultetom, Katedre za astrofiziku i astronomiju. Partneri smo projekta „Uslikaj noćno nebo”, prvog takmičenja u astrofotografiji za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je okupilo više od 1400 učenika i 200 nastavnika iz Srbije. Zajednički ciljevi razvojnog centra United Clouda i Katedre za astronomiju Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu jesu da mladima predstavimo značaj primenjene nauke i podstaknemo veću otvorenost zajednice prema digitalnom svetu.

  Astronomija je jedna od fundamentalnih nauka i prednjači u primeni veštačke inteligencije i mašinskog učenja u naučnim istraživanjima. Oslanja se na najnovije tehnologije i velike podatke koji se koriste za istraživanja. Naš cilj je promovisanje obrazovanja baš u tim oblastima. Kako ih primenjujemo u razvoju naših proizvoda, možemo ih predstaviti mladima iz prve ruke i time uticati na njihov dalji razvoj.

  Izvor: BIZLife Magazin

  Foto: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE