Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UN: Pandemija RADIKALNO IZMENILA migracije

  Agencija Ujedinjenih nacija za migracije saopštila je da je pandemija koronavirusa „radikalno izmenila“ mobilnost u svetu i predvidela da će broj međunarodnih migranata verovatno ostati slabiji, dok su na snazi ograničenja putovanja i druge restrikcije.

  Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavila je Izveštaj o svetskim migracijama za 2022. koji beleži sve trendove u kretanju ljudi, od onih koji beže od rata i sukoba do radnika koji traže posao u inostranstvu.

  IOM ukazuje na „dramatično povećanje“ interno raseljenih usled prirodnih nepogoda, sukoba i nasilja, dok su zemlje uvodile epidemiološka ograničenja i sporadično zatvarala granice otkako se pandemija pojavila i širila poslednje dve godine.

  „Svedoci smo paradoksa koji ranije nije viđen u ljudskoj istoriji“, rekao je generalni direktor IOM Antonio Vitorino, navodeći da su milijarde ljudi bile pod restrikcijama, a desetine miliona drugih raseljene unutar svojih zemalja.

  U izveštaju se navodi da je 281 milion migranata u svetu prema poslednjem potpunom podatku iz 2020, dok je 2019. godine taj broj iznosio 272 miliona.

  Oko 60 odsto tih migranata prošle godine bili su migranti u potrazi za poslom.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE