Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uhapšeni prevaranti: Naplaćivali „siguran dobitak“ na kladionici

  Policajci iz PS Čukarica su nakon višemesečnog rada, u saradnji sa kolegama iz Valjeva i Loznice i Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili 10 osoba.

  Ove osobe uhapšene su zbog sumnje da su na teritoriji Srbije izvršili više krivičnih dela Prevara i Pranje novca, saznaje Blic.

  Kako saznanje ovaj list, krivično delo osumnjičeni su izvršili na taj način što su preko društvenih mreža otvorili profile pod nazivom „Super tips 1×2“, „Šmeker_tim1“, „Dušan_šmeker tim1“, „Dušan_šmeker tim2“, „Dušan_šmeker tim“, pronalazili oštećene (za sada preko 1.000) i dovodili ih u zabludu da mogu da dobiju veliki novac na klađenje na fudbalskim utakmicama, zahtevajući da uplate određenu sumu novca kako bi im dali utakmice na koje treba da se klade ili da će oni odigrati umesto njih.

  „Nakon toga su slikali falsifikovane tikete kladionice na kojima se videlo da je dobitak 8.000 evra i tražili da im se uplati 620 evra za proviziju, a da će im oni nakon toga poslati brojeve kodova da bi podigli novac“, kaže izvor Blica.

  Na osnovu sadašnjih prijava osumnjičeni su pribavili imovinsku korist u iznosu od oko 56.110.000 dinara.

  Izvor: Blic

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE