Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  UG demantuje Vučića: Za prenos PL nismo mogli da ponudimo više od 35 mil. EUR

  Junajted grupa (United Grupa) pozvala je predsednika Aleksandra Vučića da pokaže papire i dokaže svoje tvrdnje da je ta kompanija „ponudila više novca u prvom krugu, ali je kompanija Telekom Srbija pobedila u drugom krugu“ u pregovorima oko kupovine prava za prenos Premier Lige.

  „Građani Srbije tako bi se uverili da li Vučić laže da je učestvovao u pregovorima, pa ne zna tačne cifre ili je zaista učestvovao i zna sve detalje, ali ipak laže. U oba slučaja, Vučić je slagao i obmanuo sve građane Srbije“, navodi se u saopštenju Junajted grupe, a povodom nezvaničnog saznanja Bete da je Telekom platio prenos 100 miliona evra godišnje.

  Ističe se da je Junajted grupa imala najuspešnije rezultate od kad postoji i to u prvih šest meseci 2021. godine, kao i da je profit dvostruko veći od profita Telekoma Srbije.

  Dodaje se da kompanija uprkos svim uspesima nije mogla da ponudi više od 35 miliona evra po sezoni za prava prenosa Premier Lige za tržište bivše Jugolsavije.

  „Ta cifra je bila prevelika i nerealna i uslovljena nelegalnom konkurencijom državnog i privatnog kapitala, koja je u zemljama EU apsolutno nemoguća i zabranjena. Srbija je takođe potpisala, ali ne primenjuje isti zakon. Nažalost očekivano, s obzirom na to da mnogobrojne zakone Srbije Telekom i njihov menadžer Vučić krše svakodnevno“, navodi se u saopštenju.

  Junajted grupa je navela i da će se žaliti svim relevantnim institucijama u Srbiji i u EU.

  Ta kompanija je pozvala Vučića da „javno i dokumentovano dokaže svoje tvrdnje i objasni građanima Srbije da li je istina da je prava na sportske prenose Telekom Srbija platila nekoliko puta više u odnosu na ranije cene“.

  Direktor Telekoma: Kupovina prava na prenos Premijer lige odličan poslovni potez

   

  Izvor: N1

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE