Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Udovičić: Nezaposlenost mladih smanjena za 11 odsto

  Stopa nezaposlenosti mladih smanjena za 11 odsto tokom prošle godine, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

  „Ne možemo da budemo zadovoljni dok ne bude minimum stope koja je u Evropskoj uniji“, kazao je Udovičić za RTS.

  On je rekao da je cilj Ministarstva omladine i sporta smanjenje stope nezaposlenoti mladih kroz podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja.

  Udovičić je istakao da se u okviru Fonda za mlade talente dodeljuju stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima koji treba da budu primer drugim mladim ljudima.

  „Ponosni smo što smo u protekle tri godine kroz strategiju i projekte uspeli da podstaknemo zapošljavanje 2.500 mladih, koji su kroz projekte prošli praksu i stekli veštine“, rekao je Udovičić i dodao da je neophodno mlade nagraditi za učenje i pronaći mogućnost da imaju praksu.

  Naveo je da su i ove godine u okviru Fonda za mlade talente dodeljene stipendije najboljim studentima i srednjoškolcima.

  Povećan je broj stipendija koje je ministarstvo dodelilo na 1.750, kao i iznos stipendije koje je sa 25.000 povećan na 30.000 mesečno.

  Fond za mlade talente stipendira studente sa prosekom iznad 9,5, kao i srednjoškolce koji su bili najbolji na takmičenjima.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE