U Upravi Novog Sada 1.400 zaposlenih, prosečna plata 92.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Upravi Novog Sada 1.400 zaposlenih, prosečna plata 92.000 dinara

  Posle niza godina zamrznutih plata, primanja gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kao i ostalih funkcionera i zaposlenih u lokalnoj upravi, povećana su ove godine.

  Kako se vidi u podacima koje je lokalna administracija dostavila portalu 021.rs, zarade su porasle za sedam odsto, što je u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

  To znači da je gradonačelniku Vučeviću i većini funkcionera plata porasla za nekih 8.000 dinara.

  Miloš Vučević (foto: screenshot)

  Međutim, Vučević sa zaradom nešto većom od 124.000 dinara bez minulog rada, nema najveću platu u administraciji. Veću zaradu imaju njegovi pomoćnici i načelnici gradskih uprava, koji mesečno za svoj rad prime više od 129.000 dinara.

  Situacija u kojoj pomoćnici imaju veću zaradu od svog šefa posledica je načina obračuna njihovih plata, koeficijenata i toga da je propisano da i pomoćnici imaju primanja na nivou gradonačelnika.

  Nakon pomoćnika i načelnika, po visini primanja slede šefovi pojedinih sektora ili zamenici, koji imaju plate od po 126.000 dinara.

  U Upravi je zaposleno oko 1.400 osoba i prosečna zarada je nešto veća od 92.000 dinara. Najmanja isplaćena zarada bila je 32.000. Ipak, ona će rasti.

  Kako objašnjavaju u Gradskoj upravi za 021.rs, u skladu sa zaključkom Vlade Srbije i Gradskog veća, zaposlenima sa srednjom i nižom stručnom spremom će u toku ove godine zarada rasti za 10 odsto na svaka tri meseca.

  Plate direktora javnih firmi niže od Vučevićeve

  Ove godine su i javna preduzeća uglavnom iskoristila mogućnost da povećaju zarade za isti procenat ukoliko im je to finansijska situacija dozvoljavala.

  foto: BIZLife

  Kako navode u Gradskoj kući za 021.rs, nijedan direktor javnog preduzeća nema veću zaradu od gradonačelnika, što je u skladu sa odlukom koja je doneta pre više od 10 godina.

  Iz podataka dostavljenih redakciji 021.rs, vidi se da veliki broj njih ima neznatno nižu platu od Vučevića.

  Međutim, izdvajaju se oni direktori koji imaju zaradu nižu od prosečne u gradskoj upravi. Tako direktor Puta Dušan Radojičić zvanično zarađuje 90.814 dinara, direktor Spensa Dragan Milić nešto više od 81.000, a ubedljivo najmanje zarađuje direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Ivan Radojičić – 72.000.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE