Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „U toku je TREĆI TALAS epidemije“

  Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je treći talas epidemije u toku i da to potvrđuje povećanje broja obolelih.

  „Treba pojačati pažnju, pritisak prema javnosti u smislu boljeg informisanja, a onda i primeniti mere predviđene zakonom“, kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

  Rekao je da o početku trećeg talasa govori rast broja obolelih i umrlih zbog posledica zaraze u regionu, a dodao je da je pogoršanje epidemiološke slike u Srbiji u prvoj polovini oktobra predviđeno.

  Istakao je da se mislilo da će na pogoršanje epidemiološke slike uticati pre svega studenti i đaci, ali da veliki i mešoviti kolektivi poput Jure ponovo pokazuju karakteristike početka širenja infekcije.

  Tiodorović je naveo da je, prema informacijama koje ima, utisak da se mere prevencije širenja zaraze ne sprovode uglavnom u velikim gradovima, u Beogradu.

  „U Nišu skoro nikoga nije bilo posle 23.00, čak ni na nišavskom keju. Treba da budemo svesni da je oktobar mesec i miholjsko leto, pogodno za širenje virusa“, naglasio je on.

  Govoreći o okupljanjima u predstojećoj sezoni slava, Tiodorović je kazao da treba živeti sa virusom, ali da je potrebno čuvati svoje zdravlje te primenjivati epidemiološke mere i u takvim prilikama.

  Ukazao je da to potvrđuje i starosna struktura obolelih, gde su najdominatniji oni od 20 do 40 godina.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE