U Srbiju do kraja godine stižu BRZI VOZOVI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Srbiju do kraja godine stižu BRZI VOZOVI

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je javnu nabavku elektromotornog voza. Reč je o vozu za brzine do 200 kilometara na sat, objavljeno je na portalu javnih nabavki.

  Radi se o otvorenom postupku nabavke koji je objavljen 9. februara, a rok za podnošenje ponuda za isporuku ovakvih vozova je 15. mart. Traženi rok isporuke prvog voza je kraj oktobra, a za dodatna dva do kraja 2021. godine.

  Očekivani garantni period za vozove je dve godine od operativnog prijema. Ponuđači moraju da obezbede i obuke za upravljanje i održavanje vozova. Obaveza ponuđača je da obezbedi bankarsku garanciju od tri procenta cene za ozbiljnost ponude.

  Tražena dužina vozova je 100 metara sa minimalno 300 sedišta, podnim i grejanjem preko bočnih zidova, a navedeno je da moraju imati toplotnu i zvučnu izolaciju, LED osvetljenje, toalete i za osobe manje pokretne, barove za tople napitke, vaj-faj sistem rezervacije sedišta, sisteme za zvučna i video obaveštenja.

  Kako sada stvari stoje, prenosi RTS, u najužoj konkurenciji naći će se kineski proizvođači kojima po ceni i kvalitetu teško ko može da konkuriše.

  “Vrlo brzo ćemo odavde do Novog Sada ići za 40 minuta, izuzetno brzo vrlo brzo će građani videti šta je železnica, koji su benefiti”, tvrdi ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

  Momirović je 6. januara potpisao memorandum sa kineskim kompanijama Čajna relvej internešenel i CRRC korporejšn limitid i tada je navedeno da dokument predstavlja osnov za potencijalnu nabavku putničkih vozova za brze pruge.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE