Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Woman.Comm konferencija

  U Sarajevu održana Woman.Comm konferencija na temu komunikacija i marketing u politici

  U Sarajevu je juče održana druga mini konferencija na temu “Komunikacija i marketing u politici” u organizaciji Woman.Comm-a, kluba koji okuplja žene iz komunikacijske industrije naše regije. Konferencija je okupila preko 50 stručnjakinja i stručnjaka iz oblasti komunikacija, marketinga i politike, kako bi razmijenili znanja, iskustva i najbolje prakse na navedenu temu.

  Konferenciju je otvorio Senad Alibegović, osnivač i CEO agencije KENSHO Communications. Uz svoje dugogodišnje iskustvo u oblasti projektnog i event menadžmenta, odnosa s javnošću i odnosa sa medijima kroz kratku prezentaciju uveo je prisutne u pojam političkog marketinga u Bosni i Hercegovini. U svom uvodnom predavanju govorio je o osnovnim pojmovima političkog marketinga, manipulacijama, konstruisanju spektakla, pakiranju politike i uspešnom komuniciranju.

  Woman.Comm konferencija

  Woman.Comm konferencija

  Nakon uvodnog predavanja, održan je panel “Kako napraviti uspešnu političku kampanju?” na kojem su učestvovali: Ivana Marić, politička analitičarka i savjetnica za odnose s javnošću, Julijan Komšić, country manager istraživačke agencije IPSOS i Ejub Kučuk, CEO agencije Mita Group uz moderaciju Alme Beganović, PR menadžerke agencije Beyond Consulting. Panelisti su otkrili tajne uspešne političke komunikacije i marketinga, a kroz dinamičnu raspravu prisutni su dobili vredne savete i uvide kako izgraditi i provesti efikasnu političku strategiju komunikacije te kako poboljšati komuniciranje na različitim kanalima koji su nam trenutno dostupni. Panelisti su između ostalog spomenuli i važnost istraživanja za političke subjekte te načinu na koji bi trebalo koristiti istraživanje kao jedan od alata pri kreiranju političkih kampanja i donošenju odluka vezanih za političko delovanje.

  Poseban interes izazvalo je predavanje Krešimira Macana na temu “Kako zapravo komuniciramo u politici – šta kada se desi kriza?”. Krešimir Macan, hrvatski komunikacijski savetnik i predavač specijalizovan za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i digitalne društvene medije, vlasnik je i osnivač Manjgure, jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću osnovane 1997. godine. Kroz zanimljivu prezentaciju i stvarne primere, Macan je pričao o kriznoj komunikaciji u politici, ističući važnost pripreme i brzog, kreativnog reagovanja u kriznim situacijama.

  Woman.Comm konferencija

  Woman.Comm konferencija

  Jedan od ključnih panela bio je i “Žene i komunikacija u politici” na kojem su govorile Meliha Mulahalilović Žiško, program menadžerka WFD Ujedinjeno Kraljevstvo, Željka Šulc, glasnogovornica Misije OSCE-a u BiH, Edita Miftari, koordinatorka programa rodno odgovornog upravljanja u UN Woman i Marija Milić, vlasnica “Mudra ovca komunikacija” uz moderaciju Senada Alibegovića. Panelisti su diskutovali o izazovima i prilikama s kojima se žene suočavaju u političkoj komunikaciji, razmatrale kako se nositi s rodnim predrasudama, izgraditi snažan javni imidž i efikasno komunicirati svoje poruke. Takođe su istakle važnost umrežavanja među ženama u politici, kao i podrške muškaraca u stvaranju inkluzivnijeg političkog okruženja.

  Poslednje predavanje dana bilo je na temu “Da li je naš glas bitan?” koje je održao Haris Mujanović, izvršni direktor jedne od najuspešnijih marketing agencija u BiH, Via Media. S ovim predavanjem zaokružena je cela priča konferencije. Haris je prikazao primere kampanja koje su napravile velike promene i postigle značajne ciljeve a usko su vezane za politički marketing. Istakao je da je za dobru poruku koju će javnost prihvatiti potrebno mnogo kreativnosti. Pokazao je primere kampanja koje su radili i koje su napravile velike promene, a jedna od njih je i kreativni koncept spota za pesmu Glas grupe Helem Nejse.

  Konferencija je pružila vredne uvide i inspiraciju svim učesnicima, potvrđujući važnost komunikacije i marketinga u političkom kontekstu.

  Ovaj događaj podržala je Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE