Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U ovim evropskim gradovima ćete obrok platiti NAJSKUPLJE

  Cena obroka od tri sleda za dvoje sada je skuplja u Dublinu nego u Londonu, Parizu ili Rimu.

  Nakon što je ugostiteljski sektor bio teško pogođen zatvaranjem u eri Covida, irska vlada je rekla da će se niža stopa PDV-a od 9 odsto – u odnosu na 13,5 odsto – nastaviti do septembra, u pokušaju da pomogne nastavak oporavka. No uprkoz krizi troškova života koja je u toku, potrošači u Irskoj nastavljaju da troše u restoranima.

  Poput Luksemburga, tri sleda obroka u restoranu koštaju u proseku 80 evra za dve osobe u glavnom gradu Irske. Dublin je nadmašio London (78,05 evra), Rim (70 evra) i Pariz (60 evra) na lestvici finskih promotora kasina Bonusetu. Kopenhagen je prednjačio na listi s prosečnom cenom od 107,32 evra za dvoje.

  Lista je objavljena nakon što je irska vlada potvrdila da će nastaviti s nižom stopom PDV-a od 9 odsto za ugostiteljski sektor do septembra.

  Pariz, Francuska (Unsplash)

  Pariz, Francuska (Unsplash)

  Ovaj potez pozdravila su industrijska tela, a Elaina Fitzgerald Kane, predsednica Irske konfederacije turističke industrije – ITIC, rekla je za RTE da je stopa od 9 odsto ključan alat za omogućavanje oporavka sektora nakon karantina u eri Covida. ITIC je otkrio da bi povratak na stopu PDV-a od 13 odsto ugrozio 24.000 radnih mjesta, rekla je Fitzgerald Kane.

  Uprkos krizi troškova života i rastu inflacije prošle jeseni, potrošnja u restoranima se nastavila i zapravo povećala. Neki potrošači odlučili su obuzdati dnevne troškove kako bi uštedeli za slobodniju potrošnju, poput brze hrane i restorana.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE