Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U nedelju vanredna sednica SOKOJ

  U nedelju se održava vanredna Skupština Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, na kojoj se očekuje rasprava o više tačaka koje dugo čekaju na svoje rešavanje.

  Pojedini autori su, pored predloženih tačaka dnevnog reda – izbor člana Upravnog odbora i razmatranje i usvajanje predloga izmena i dopuna plana raspodele, pokrenuli i predloge za nove tačke.

  Predlozi podrazumevaju formiranje radne grupe, biranje članova radnog tela, kao i održavanje nove vanredne sednice Skupštine u periodu od decembra 2017. do februara 2018, na kojoj bi članovi novoformirane grupe predstavili rezultate do kojih su došli u obavljanju poverenih poslova.

  Autori zahtevaju da radna grupa bude formirana od članova koji nisu deo aktuelnog sastava Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Saveta autora, kako ne bi bilo sukoba interesa, i da budu zaduženi za preispitivanje dostavljanih košuljica od strane TV stanica u predhodnih 5 godina, preispitivanje obračuna naknada za korišćenje dela tokom 2016. godine i izbor nezavisne revizorske kuće koja do sada nije obavljala nikakve usluge za SOKOJ, u cilju vanredne revizije kompletnog finansijskog poslovanja SOKOJ.

  Podsetimo, kompozitor Petar Stokanović dao je ostavku 13. juna na mesto predsednika i člana Upravnog odbora SOKOJ, usled nemogućnosti da svoju funkciju i zaduženje vrši na profesionalan način.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE